SZO, odmowna, odwołanie, rezygnacja - problem

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
niezapominajka21
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia rodzinne
Kontakt:

SZO, odmowna, odwołanie, rezygnacja - problem

Post autor: niezapominajka21 »

Mam sytuację, z której rozwiązaniem mam problem :| :?:
Pani złożyła w grudniu wniosek na SZO na dziadka. Napisała mi sama z siebie oświadczenie, że będzie sprawować opiekę nad dziadkiem codziennie. Po przeprowadzeniu wywiadu wyszło na to, że dziadek nie mieszka z nią, tylko 10 km dalej (napisała również w oświadczeniu do wywiadu, że będzie dojeżdżać do dziadka jeśli tylko będzie w stanie do niego dotrzeć). Daliśmy odmowną 23 grudnia. 30 grudnia Pani dostarczyła do nas odwołanie do SKO wraz z załączonym zaświadczeniem o tymczasowym zameldowaniu z dnia 30 grudnia, a w odwołaniu pisała, że już na dzień wydania decyzji dziadek był u niej zameldowany...
SKO dało oczywiście do ponownego rozpatrzenia. Mam zbadać czy są jeszcze inni krewni, bliżsi dla dziadka, którzy mogliby się ubiegać o SZO na niego i mamy ponownie przeprowadzić wywiad żeby potwierdzić zamieszkanie dziadka u Pani. Zawezwałam Panią i stwierdziła, że ona to już jednak nie chce się ubiegać o SZO :!: :?: :!: Przyznała się, że dziadek doskonale radzi sobie sam, ona nie musi z nim cały czas przebywać.
Napisała mi oświadczenie, że rezygnuje z ubiegania się o SZO bo musiałaby sprawować opiekę nad dziadkiem całodobowo.
Jak mam dalej postąpić z tą sprawą? Wzywając Panią zdążyłam już wystąpić z prośbą o przeprowadzenie wywiadu. Prowadzę dalej sprawę? Pracownik socjalny ma iść na wywiad? Czy jakieś umorzenie?
Może macie jakiś pomysł? ;)
niezapominajka21
Stażysta
Kontakt:

Re: SZO, odmowna, odwołanie, rezygnacja - problem

nikt nie wie? ;)
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kb »

jesli na pismie zlozyla ci ze rezygnuje to wydaj decyzje o umorzeniu postepowania i finito...
niezapominajka21
Stażysta
Kontakt:

Dziękuję za odpowiedź.
A co z tym faktem, że wystąpiłam już z prośbą o przeprowadzenie wywiadu?
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kb »

nie wiem jak to tam u was funkcjonuje, u mnie wystarczy powiedziec,ze to juz nieaktualne:) jesli wy piszecie do siebie pisma to napisz,ze w zwiazku z umozreniem postepowania wywiad juz nie jest konieczny
niezapominajka21
Stażysta
Kontakt:

Dzięki wielkie ;) Pozdrawiam! :)
ODPOWIEDZ