SZO wywiad - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 30 sty 2015, 11:23

mam wnuczkę, która złożyła wniosek o SZO na dziadka , mieszka od niego ponad 2 km wywiad u wnuczki czy u dziadka czy tu i tu ?
anka''

Napisano: 30 sty 2015, 11:25

w miejscu zamieszkania osoby niepełnosprawnej
~inka

Napisano: 30 sty 2015, 11:42

z jakich art. to wynika ? bo myślałam że wywiad u wnioskodawcy ?
anka''

Napisano: 30 sty 2015, 11:47

anka'' pisze:mam wnuczkę, która złożyła wniosek o SZO na dziadka , mieszka od niego ponad 2 km wywiad u wnuczki czy u dziadka czy tu i tu ?
Najlepiej pogadać z księdzem na plebanii.Jak wnuczka z babcią przyjeżdża na mszę św. i daje na tacę to SZO przyznać :lol:
ITALIANO

Napisano: 30 sty 2015, 11:49

z jakich art. to wynika ? bo myślałam że wywiad u wnioskodawcy ?
anka''

Napisano: 30 sty 2015, 12:11

A to celem wywiadu jest sprawdzenie jak wnuczka mieszka?
Wywiad sie robi z wnioskodawcą ale w miejscu sprawowania opieki, zeby sprawdzic jak i czy w ogóle opieka jest sprawowana. I najlepiej niezapowiedziany.
m&m

Napisano: 30 sty 2015, 12:59

jest to logiczne , ale dziadek ponoć zostaje sam w domu kiedy jego syn i synowa są w pracy i jak wnuczusi nie będzie u dziadka to dziadek prawdopodobnie nie otworzy nikomu drzwi ? ile razy można jechać na taki wywiad, jeśli nikt drzwi nie otworzy ?
anka//

Napisano: 30 sty 2015, 14:17

No tak jak dziadek zostaje sam w domu, kiedy syn i synowa sa w pracy, to znaczy, ze ten dziadek nie potrzebuje opieki i w tym czasie ta wnuczka tez jej nie sprawuje.
A ty widocznie potrzebujesz tylko otwartych drzwi, a nie sprawdzenia czy ta opieka rzeczywiscie jest sprawowana.
m&m

Napisano: 30 sty 2015, 14:20

Sprawuje opieke to tym bardziej powinna byc rano albo w porze obiadowej.
Inna sprawa, ze jak sie idzie na wywiad i bez przerwy zastaje sie zamknięte drzwi to znaczy, że opiekun stawia przeszkody w przeprowadzeniu tego wywiadu, albo zamiast zajmowac sie dziadkiem zamyka samego w domu.
m&m

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x