SZYBCIUTKO - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 07 sie 2015, 11:56

TRAGEDIA !! Malzenstwo troje dzieci ,wszystkie z orzeczeniem o niepelnosprawności 14 ha przeliczeniowych Mąz -mlody chlopak umiera tydzień temu Przekroczenie , kobitka odda 7 ha w dzierżawę ale to nie utrata dochodu , zresztą jeszcze nie ma umowy ,kobitka nie ma z czego żyć -tragedia w mopsie tez nie moga nic przyznać bo hektary Pogubiłam się Wiem że teraz musze zasiłki rodz wstrzymać ale czy od XI moge uznać te ha ktorepojdą w dzierżawę jako utracone ? Wiecie ja to wszystko wiem ale tak mnie wzruszyła ta historia że balam się kobitce cokolwiek mowić No i dojdzie jej 800 zł renty Czy moge utracić te ha w dzierzawie od XI i tylko dochod z dzierżawy przyjąć???
PITRUCHA

Napisano: 07 sie 2015, 12:10

tzn a z orzeczeń na śp się nie łapie ?
no ja nie liczę ha jak ktoś oddaje w dzierżawę tylko ze względu na otrzymanie renty z krus w innych sytuacjach liczę gospodarstwo
a pomoc społeczna nie może dać celowego specjalnego ???
przecież może przyznać taką pomoc do czasu jak z krus otrzyma rente
asiak

Napisano: 07 sie 2015, 12:15

asia dzieki bardzo ale ja odliczylam ha /wlasciwie raz mi sie i to bardzo dawnoi temu zdarzylo bo wydzierżawili na 10 lat/ Na pewno nie moge odjąć tej dzierżawy ? ma 14 ha przeliczeniowych Nigdy nie będzie miala prawa do św rodz Biedna...
PITRUCHA

Napisano: 07 sie 2015, 12:17

odpowiadaj na pytanie, dlaczego nie płacisz świadczenia pielęgnacyjnego
...

Napisano: 07 sie 2015, 12:18

I bez renty mają w tej chwili 836 , 80 zl na osobę Asie na pewno nigdy im nie odliczę tych wydzierżawionych hektarów ?
PIETRUCHA

Napisano: 07 sie 2015, 12:22

a to gospodarstwo na pewno bylo tez jej ?:) moze tylko meza?
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 07 sie 2015, 12:26

art. 5 ust 8a pkt.1
art. 3 pkt 24 d ( z wyjątkiem.... )
...

Napisano: 07 sie 2015, 12:28

Dzieki że mi pomagacie To jest trochę głupie Nie bardzo znam się na św piel Robi je koleżanka Jest teraz na urlopie Widze że dziecioaczki maja orzeczenia że 7 i 8 nie wymaga nie wiem czy jeszcze sie na to patrzy A ziemia jest chyba ich oboje choć na nakazie On figuruje dzieki za słowa prosze pomozcie mi To znaczy mam czas do końca sierpnia w tym czasie koleżanka wroci Ale mi żal tej kobitki
PITRUCHA

Napisano: 07 sie 2015, 12:31

dzieki autor Nie moge utracić tej ziemi
Chcialabym zaznaczyć że nie bardzo znam się naśw rodz Mam F aliment i Dod mieszkaniowe Tak sobie weszlam bo cho l e rnie żal mi babki
PITRUCHA

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x