Szybkie pytanie

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
AID

Szybkie pytanie

Post autor: AID »

Wystarczy mi kasy na stypendia jedynie na wrzesień i październik i tu moje pytanie.. czy jak teraz za październik będę weryfikował dochód rodziny doliczając dojazd do szkoły przy zasiłku rodzinnym to dodatkowo przeliczyć ha przeliczeniowe po nowemu tj. po 288 zł czy jeszcze obowiązuje 250 zł ???
Aniaa

Re: Szybkie pytanie

Post autor: Aniaa »

tak musisz przeliczyć po 288 zł.
a soro wydajesz za październik to nie bierzesz pod uwagi ze w listopadzie się zmieniają świadczenia co nie? kiedy bedziesz wydawać decyzję?
jajaja

Post autor: jajaja »

ja bede wydawac dec. z data 30.10.15 r. i nie bede przliczać wiekszych kwot swiadczen rodzinnych, (przeliczam tylko z 250 na 288 ha) no chyba,że ktos sam zglosi, ze ma wieksze śwaidczenia. CO wY NA TO????
xyz@

Post autor: xyz@ »

ja też nie przeliczam
wnioskodawca sam ma zgłaszać zmiany
Hania30

Post autor: Hania30 »

XYZ NIC NIE PRZELICZASZ ? GOSPODARSTWA TEŻ NIE? CZEKAĆ AŻ NAM ZGŁOSZĄ ZMIANY TAK? JA BĘDE WYDAWALA 14.11.2015R.
marga211

Post autor: marga211 »

Byłam na szkoleniu z tego zakresu i powiedziano nam, że naszym obowiązkiem jest przeliczenie świadczeń rodzinnych wg nowych stawek ponieważ znane są one nam z urzędu i nie mamy prawa żądać od wnioskodawcy żeby przyniósł na to potwierdzenie
xyz@

przeliczam tylko gospodarstwo w październiku
xyz@

na szkoleniach mówią różne rzeczy
ja usłyszałam,że nie grzebiemy w dochodach ludzi
ODPOWIEDZ