Szybkie pytanie
Szybkie pytanie
Wystarczy mi kasy na stypendia jedynie na wrzesień i październik i tu moje pytanie.. czy jak teraz za październik będę weryfikował dochód rodziny doliczając dojazd do szkoły przy zasiłku rodzinnym to dodatkowo przeliczyć ha przeliczeniowe po nowemu tj. po 288 zł czy jeszcze obowiązuje 250 zł ???
Re: Szybkie pytanie
tak musisz przeliczyć po 288 zł.
a soro wydajesz za październik to nie bierzesz pod uwagi ze w listopadzie się zmieniają świadczenia co nie? kiedy bedziesz wydawać decyzję?
a soro wydajesz za październik to nie bierzesz pod uwagi ze w listopadzie się zmieniają świadczenia co nie? kiedy bedziesz wydawać decyzję?
ja bede wydawac dec. z data 30.10.15 r. i nie bede przliczać wiekszych kwot swiadczen rodzinnych, (przeliczam tylko z 250 na 288 ha) no chyba,że ktos sam zglosi, ze ma wieksze śwaidczenia. CO wY NA TO????
XYZ NIC NIE PRZELICZASZ ? GOSPODARSTWA TEŻ NIE? CZEKAĆ AŻ NAM ZGŁOSZĄ ZMIANY TAK? JA BĘDE WYDAWALA 14.11.2015R.
Byłam na szkoleniu z tego zakresu i powiedziano nam, że naszym obowiązkiem jest przeliczenie świadczeń rodzinnych wg nowych stawek ponieważ znane są one nam z urzędu i nie mamy prawa żądać od wnioskodawcy żeby przyniósł na to potwierdzenie
na szkoleniach mówią różne rzeczy
ja usłyszałam,że nie grzebiemy w dochodach ludzi
ja usłyszałam,że nie grzebiemy w dochodach ludzi
Oprócz Szybkie pytanie - Stypendia przeczytaj również:
decyzja
Sygnity- ST - zmiana kryterium
Sygnity-metryczka
odesłanie wniosku
uzasadnienie decyzji
rygor natychmiastowej wykonalności
wzór decyzji plisss - wrzuci ktoś?