Tak jesteśmy nieustannie manipulowani

Wybrane tematy:
coś pozytywnego Dobra książka
~ela

Re: Tak jesteśmy nieustannie manipulowani

Post autor: ~ela »

W \"łopiece\" jest cała masa mądrych ludzi a praca na rzecz potrzebujących jest zaszczytem. Chcę tylko zwrócić uwagę pracownikom pomocy społecznej, że przez przypadek zwolennik i orędownik wiadomych rozwiązań wyjawił, co o was tak naprawdę myślą tacy jak on.

Za chwilę zacznie się gęsto tłumaczyć i mataczyć, że niby nie to miał na myśli ale fakty są jakie są. Tak właśnie nami manipulują.
~do powyżej

Post autor: ~do powyżej »

szczególnie tych mądrych widać na tym forum - co pytanie to głupsze - stefan widać zwolennik formy - podobnie jak ty - zwracania się do innych per \"wy\" i zapewne przez nieuwagę brak \"towarzyszu\" albowiem piszę w swoim imieniu a nie jakiś onych innych towarzyszy.
a na pytanie o emigrację to oczywiści brak odpowiedz - takie to wasze pisowskie postępowanie!

i jeszcze jeden fragment wyraźnie wskazujący na twoje pochodzenie klasowe - \"orędownik wiadomych rozwiązań\" -w zamierzchłej przeszłości członkowie jedynej miłościwie panującej partii używali tego zwrotu - wiadomy element podjął widome działanie w celu obalenia Partii.
gratuluje pochodzenie partyjnego!
~ela

Post autor: ~ela »

Pluj, pluj, pluj. Tylko tyle potrafisz. Świetnie się opisałeś. Nikt już nie musi domyślać się kim jesteś. A że sam jesteś aparatczykiem to wydaje ci się, że wszyscy normalnie myślący ludzie muszą należeć do jakiejś partii, i to koniecznie do PiS-u. Choć nigdy z tą partią nie miałam nic wspólnego to patrząc na metody niszczenia PiS-u, jest to dla mnie ogromny komplement, gdy ktoś przypisuje mi przynależność do tej partii. Bo choć jest to partia obarczona wieloma wadami to zaciekłość zwalczania jej przez ludzi nocnej zmiany, różowy salon i chore lewactwo daje dużo do myślenia. W kraju w którym nie wsadza się do więzienia zbrodniarzy komunistycznych ale ich ofiary, totalne zwalczanie tylko jednej partii bardzo dużo dobrego mówi o tej partii.
~do powyżej

no widzisz jak łatwo można manipulować ludźmi - sam jestem zwolennikiem Prezesa a wystarczył jeden wyraz i już jest widoczna twoja reakcja.a swoja droga to dalej nie ma odpowiedzi po co w tym lewactwie siedzisz?
~do ~ela

Post autor: ~do ~ela »

się dałaś zmanipulować
~bronek

Post autor: ~bronek »

W pełni solidaryzyję się z premierem Orbanem, natomiast szantażystów z MFW i instytucji unijnych potępiam. Po raz kolejny UE udowadnia, że gdy tylko jakiś kraj postanawia dokonać własnych wyborów to natychmiast jest niszczony. Po raz kolejny możemy przekonać się, że demokracja w UE to pełna fikcja.

Tak się dziwnie składa, że UE interweniuje wyłącznie wtedy, gdy naruszony zostaje interes lewaków.
~adam

Post autor: ~adam »

Takie naiwne pytanie: czy wzrost ceny oleju napędowego ma cokolwiek wspólnego z ekonomią? Bo tak się jakoś składa, że jego cena w żaden sposób nie jest uzasadniona kosztami produkcji a interesem koncernów paliwowych. Niedawno czytałem artykuł na forum biznesowym, dlaczego olej napędowy musi drożeć. Anoi musi drożeć, bo spadło tankowanie bezyny. Koncerny chcąc zmusić użytkowników samochodów do zwiększenia zainteresowania tankowania benzyny podniosły ceny oleju napędowego.

Co to ma wspólnego z dobrem kierowców? Otóż nic, a nic. Wręcz przeciwnie. Użytkownicy diesli na tym bardzo tracą. JUż czytałem takie prześmiewcze nagłówki \"masz diesla, to ci współczujemy\".

A czy nie jest to mechanizm podobny do tego, którym chce się wykończyć Węgrów? Nagonka na Węgry także nie ma nic wspólnego ze zdrowym rozsądkiem i z realną oceną tego co tam się dzieje, o czym nawet mówił sam premier Tusk.

Ktoś zdecydował żeby ukarać Węgry za brak podporzadkowania a pożyteczni idioci rozpowszechniają informacje, jak to wybrany w demokratycznych wyborach rząd Węgier \"szkodzi\" Węgrom.

Mam jednak złą wiadomość dla \"lisków chytrusków\". Przykład z ACTA uzmysławia, że gdy tylko zostanie przekroczona jakaś granica ciemiężenia społeczeństw to wyjdą one na ulice i upomną się o swoje.
~do powyżej

mój 8 - letni diesel 1,9 - 180 kucyków pali 5,3 - 5,5 na 100/ trasa - 6,5 - 7,0 miasto - ile zwali normalny benzyniak - z wyliczeń wynika, że przy 15 000 tys rocznie mój spali o 3 - 3,5 tys zł mniej i to po ostatniej podwyżce - i tak wole diesla!
~adam

Post autor: ~adam »

To nie zmienia oceny podejścia do polityki cenowej. Jeśli olej napędowy był tańszy od benzyny a obecnie jest droższy to fakt, że diesle są oszczędniejsze nie upoważnia do podnoszenia cen. Ja niestety nie mam diesla a w oczy kłuje mnie ta polityka cenowa, wiem bowiem, że takie działania mogą być także podejmowane i w innych dziedzinach życia. A za wszystko i tak my musimy zapłacić.
ODPOWIEDZ