Tak na luźno - jest tu ktoś..? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 15 lut 2019, 9:05

ja tez pracuje od samego początku w świadczeniach rodzinnych 05/2004.
pozdrawiam cieplutko wszystkich.
kropeczka
Praktykant
Od: 27 cze 2018, 11:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 15 lut 2019, 11:04

ja od początku (V 2004), a nawet wcześniej :)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2019, 11:25

a ja jestem pełna podziwu dla Was, że przez tyle lat wciąż w tym jesteście.Ja pracuję od 2017 na zastępstwo i liczę, że pani, którą zastępuję nie przedłuży wychowawczego.
aga19766
Stażysta
Od: 20 paź 2017, 19:31

Napisano: 15 lut 2019, 13:01

aga19766 pisze:a ja jestem pełna podziwu dla Was, że przez tyle lat wciąż w tym jesteście.Ja pracuję od 2017 na zastępstwo i liczę, że pani, którą zastępuję nie przedłuży wychowawczego.

Ja czasem mam wrażenie, że jestem nieporadna życiowo, że tu tak długo siedzę.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2019, 14:04

Ja też jestem od 2004 ale od listopada miedzy czasie byłem pracownikiem socjalnym, pracownikiem sr, przez ten czas zawsze byłem rzucany przez kierownictwo (4 kierowników) tam gdzie im w danym czasie pasowało aby było dobrze w papierach sam miałem 2 propozycje bycia kierownikiem ale odrzuciłem, projekty dary (nieraz ponad 20ton do rozładunku było a później do rozdania)a i nieraz jak trzeba było to i drzewo klientowi sie przywiozło, zrobiło wylewkę lub naprawiło piec ale podsumowując to wszystko i tak nie masz docenienia przez szefostwo, kasa marna (rodzina moja kwalifikuje sie do kryteriów pomocowych i z takich korzystam)przy takich podwyżkach minimalnej krajowej to pewnie niedługo ją osiągnę jak jej już nie mam po odjęciu stażu pracy, współpraca kiepska i tak sobie myślę co ja tu robię kiedyś było w miarę dobrze teraz to klient coraz bardziej roszczeniowy, Łeb trzeba mieć jak radca prawny a i tak kierownictwo uważa że to mało.
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
Marcelino
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 13 sty 2017, 20:46
Zajmuję się: sr/sw

Napisano: 15 lut 2019, 14:15

Marcelino, nie mogę uwierzyć w to co napisałeś :shock:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2019, 14:19

Też jestem od początku, ale nie wiem czy to powód do dumy czy jednak przyczynek do zastanowienia się nad sobą.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2019, 14:24

kronos79 pisze:Też jestem od początku, ale nie wiem czy to powód do dumy czy jednak przyczynek do zastanowienia się nad sobą.
czasem też się nad tym zastanawiam :shock:
ss
Starszy referent
Od: 06 sty 2010, 9:43
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2019, 14:32

ss pisze:
kronos79 pisze:Też jestem od początku, ale nie wiem czy to powód do dumy czy jednak przyczynek do zastanowienia się nad sobą.
czasem też się nad tym zastanawiam :shock:
oj tam, oj tam ... miałam napisać bo mimo wszystko nie jest źle i jak już kiedyś pisałam lubię moją pracę i towarzystwo jest ok ... ale pewnie dużo przypadków jest takich jak napisał Marcelino i to przeraża, że w dzisiejszych czasach na państwowych posadach jej wyzysk człowieka
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2019, 14:35

Marcelino - u mnie jest dokładnie tak samo.Był czas ze tez się zastanawiałam co ja tu robię.
Zarabiam najniższą krajowa przez cały ten czas pracy w osrodku - w tym roku moja zasadnicza wzrosła bo najniższa krajowa poszła w górę - taka oto podwyżka.Były rozmowy z kierownikiem - pisanie pism i nic to nie dało nie ma pieniędzy na podwyżki ( 3% za mało ). Brak słów czasami nie chce mi się już tu przychodzić za dużo tych zmian w ustawach, ciągle coś nowego dochodzi, ale jednak lubię te pracę. Szkoda tylko ,że kierownictwo nie umie tego docenić.
kropeczka
Praktykant
Od: 27 cze 2018, 11:39

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x