Tak na luźno - jest tu ktoś..?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Re: Tak na luźno - jest tu ktoś..?
ja tez pracuje od samego początku w świadczeniach rodzinnych 05/2004.
pozdrawiam cieplutko wszystkich.
pozdrawiam cieplutko wszystkich.
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ja od początku (V 2004), a nawet wcześniej 

-
- Stażysta
- Kontakt:
a ja jestem pełna podziwu dla Was, że przez tyle lat wciąż w tym jesteście.Ja pracuję od 2017 na zastępstwo i liczę, że pani, którą zastępuję nie przedłuży wychowawczego.
- POCAHONTAS
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
aga19766 pisze:a ja jestem pełna podziwu dla Was, że przez tyle lat wciąż w tym jesteście.Ja pracuję od 2017 na zastępstwo i liczę, że pani, którą zastępuję nie przedłuży wychowawczego.
Ja czasem mam wrażenie, że jestem nieporadna życiowo, że tu tak długo siedzę.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
- Marcelino
- Starszy referent
- Zajmuję się: sr/sw
- Kontakt:
Ja też jestem od 2004 ale od listopada miedzy czasie byłem pracownikiem socjalnym, pracownikiem sr, przez ten czas zawsze byłem rzucany przez kierownictwo (4 kierowników) tam gdzie im w danym czasie pasowało aby było dobrze w papierach sam miałem 2 propozycje bycia kierownikiem ale odrzuciłem, projekty dary (nieraz ponad 20ton do rozładunku było a później do rozdania)a i nieraz jak trzeba było to i drzewo klientowi sie przywiozło, zrobiło wylewkę lub naprawiło piec ale podsumowując to wszystko i tak nie masz docenienia przez szefostwo, kasa marna (rodzina moja kwalifikuje sie do kryteriów pomocowych i z takich korzystam)przy takich podwyżkach minimalnej krajowej to pewnie niedługo ją osiągnę jak jej już nie mam po odjęciu stażu pracy, współpraca kiepska i tak sobie myślę co ja tu robię kiedyś było w miarę dobrze teraz to klient coraz bardziej roszczeniowy, Łeb trzeba mieć jak radca prawny a i tak kierownictwo uważa że to mało.
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Marcelino, nie mogę uwierzyć w to co napisałeś 

"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Też jestem od początku, ale nie wiem czy to powód do dumy czy jednak przyczynek do zastanowienia się nad sobą.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
czasem też się nad tym zastanawiamkronos79 pisze:Też jestem od początku, ale nie wiem czy to powód do dumy czy jednak przyczynek do zastanowienia się nad sobą.

- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
oj tam, oj tam ... miałam napisać bo mimo wszystko nie jest źle i jak już kiedyś pisałam lubię moją pracę i towarzystwo jest ok ... ale pewnie dużo przypadków jest takich jak napisał Marcelino i to przeraża, że w dzisiejszych czasach na państwowych posadach jej wyzysk człowiekass pisze:czasem też się nad tym zastanawiamkronos79 pisze:Też jestem od początku, ale nie wiem czy to powód do dumy czy jednak przyczynek do zastanowienia się nad sobą.
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
-
- Praktykant
- Kontakt:
Marcelino - u mnie jest dokładnie tak samo.Był czas ze tez się zastanawiałam co ja tu robię.
Zarabiam najniższą krajowa przez cały ten czas pracy w osrodku - w tym roku moja zasadnicza wzrosła bo najniższa krajowa poszła w górę - taka oto podwyżka.Były rozmowy z kierownikiem - pisanie pism i nic to nie dało nie ma pieniędzy na podwyżki ( 3% za mało ). Brak słów czasami nie chce mi się już tu przychodzić za dużo tych zmian w ustawach, ciągle coś nowego dochodzi, ale jednak lubię te pracę. Szkoda tylko ,że kierownictwo nie umie tego docenić.
Zarabiam najniższą krajowa przez cały ten czas pracy w osrodku - w tym roku moja zasadnicza wzrosła bo najniższa krajowa poszła w górę - taka oto podwyżka.Były rozmowy z kierownikiem - pisanie pism i nic to nie dało nie ma pieniędzy na podwyżki ( 3% za mało ). Brak słów czasami nie chce mi się już tu przychodzić za dużo tych zmian w ustawach, ciągle coś nowego dochodzi, ale jednak lubię te pracę. Szkoda tylko ,że kierownictwo nie umie tego docenić.
Oprócz Tak na luźno - jest tu ktoś..? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
uzyskanie dochodu ze zlecenia ciągłość
mamy kod 09 20 ubezpieczenia czy należy się świadczenie piel
dodatek z tytułu samotnego wychowania
uzysk za styczeń i nie pracuje od 4 lutego
uchylona decyzja ponownie do uchylenia
Utrata - uzysk po 3 miesiącach
Uzysk za styczeń 2019 ? proszę o pomoc
Czy można przyznać zasiłek rodzinny?
przekazanie oryginału wniosku o zdo
ROD a zasiłek chorobowy po ustaniu zatrudnienia
od kiedy przyznać zasiłek pielęgnacyjny?
ś. pielęgnacyjne czy dzielić na dni
Świadczenie przedemerytalne uzysk od kiedy
prze ile miesięcy podzielić dochód
świadczenie pielęgnacyjne na rodzica
dochód z praw autorskich i innych praw