taka sprawa
taka sprawa
Wierzycielka otrzymywała FA, w dniu 15.02. dostaliśmy od komornika postanowienie o umorzeniu postępowania egzekucyjnego z uwagi na fakt, że dłużnik zamieszkuje za granicą. W związku z powyższym zostało wszczęte postępowanie administracyjne w celu ustalenia dalszych uprawnień do FA, świadczenia za luty nie zostały wypłacone. Wierzycielka udała się do sądu okręgowego i złożyła wniosek o udzielenie pomocy w dochodzeniu roszczeń alimentacyjnych za granicą.Okręgowy nie wystawił jej zaświadczenia, bo wniosek był niekompletny, brakowało kilku dokumentów.Wierzycielka zobowiązała się, że brakujące dokumenty dostarczy w terminie 30 dni. Otrzymała z sądu potwierdzenie, wpływu tego wniosku w dniu 27.02. i dostarczyła je do nas. Zaświadczenia okręgowy nie wystawił do dziś , bo kobieta ma problem ( nie z jej winy ) ze zgromadzeniem dokumentacji. Moje pytanie, czy ja mogę jej wypłacić FA na podstawie tego potwierdzenia z okręgowego, jako dowód na to że wierzycielka podjęła czynności związane z wykonaniem tytułu wykonawczego za granicą , czy mam dalej czekać na zaświadczenie z okręgowego i wydać postanowienie o niezałatwieniu sprawy w terminie? Podpowiedzcie. Z góry dziękuję.
Re: taka sprawa
Poczytajcie proszę, wiem , że dużo napisałam, ale może ktoś zechce poświęcić chwilkę, będę wdzięczna
- mała mii
- Podinspektor
- Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...
- Kontakt:
Re: taka sprawa
ja bym za luty wypłaciła normalnie- a póżniej zawieszenie postepowania z art.97 § 1 ust.4 KPA i czekasz na zaświadczenie sądu okręgowego
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
Julian Tuwim
Oprócz taka sprawa - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
przesyłka awizowana a dłużnika nie ma
areszt śledczy
Kiedy decyzja prawomocna
info. dot. TW
zaliczka sąd a podanie na raty
zaliczka w sądzie a rozłożenie na raty
dłużnik-awizo
Szybkie pytanie do obytych w temacie umpomnień
zmiana wysokości alimentów
zaliczka SĄD
zaliczka alimentacyjna w sądzie a podanie o rozłożenie na ra
Wezwanie na wywiad a dłużnik w ZK