taka sytuacja - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 15 cze 2015, 9:00

Kobieta złożyła wniosek o zasiłek rodzinny, jest panną, w skład rodziny wchodzi wnioskodawczyni, jej konkubent, ich wspólne dziecko oraz dziecko z innym meżczyzną, na które strona nie ma zasądzonych alimentów. Zastanawiam się teraz czy mogę przyznać zasiłek rodzinny na to starsze dziecko, na które nie ma alimentów. Zgodnie z ustawą strona nie jest osobą samotnie wychowującą dziecko, ponieważ wychowuje conajmniej jedno dziecko wspólnie z jego rodzicem. Proszę dajcie znać czy dobrze myślę.
Pieńkowa Dama
Stażysta
Od: 01 cze 2015, 12:19
Zajmuję się:

Napisano: 15 cze 2015, 9:06

na dziecko, na które nie ma zasądzonych alimentów nie możesz przyznać ŚR
sida

Napisano: 15 cze 2015, 9:14

Pieńkowa Dama pisze:Kobieta złożyła wniosek o zasiłek rodzinny, jest panną, w skład rodziny wchodzi wnioskodawczyni, jej konkubent, ich wspólne dziecko oraz dziecko z innym meżczyzną, na które strona nie ma zasądzonych alimentów. Zastanawiam się teraz czy mogę przyznać zasiłek rodzinny na to starsze dziecko, na które nie ma alimentów. Zgodnie z ustawą strona nie jest osobą samotnie wychowującą dziecko, ponieważ wychowuje conajmniej jedno dziecko wspólnie z jego rodzicem. Proszę dajcie znać czy dobrze myślę.
dobrze myślisz i możesz przyznać ZR
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 15 cze 2015, 9:25

przepraszam, nie przeczytałam zbyt uważnie, ZR przysługuje
sida

Napisano: 15 cze 2015, 10:16

Dziękuję za odpowiedzi. Wątpliwości miałam bo SKO kombinuje z definicją osoby samotnie wychowującej dziecko i nawet jeśli panna wychowuje co najmniej jedno dziecko wspólnie z jego rodzicem to dzieci traktują w ten sposób, że dzieci z poprzednich związków gdzie np. ojciec nie żyje mają przyznanwany dodatek z tytułu samotnego wychowywania dziecka (przez SKO, bo ja daję odmowy)
Pieńkowa Dama
Stażysta
Od: 01 cze 2015, 12:19
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x