odmowa prosta jak budowa cepa Nie spełnia warunku wizyty do 10 tyg.
Pani X w dniu... złożyła wniosek o ....
Art. 15b ustawy o swiadczeniach rodzinnych zawiera warunki konieczne do spełnienia w przypadku ubiegania się o ww świadczenie rodzinne .... jednorazowa zapomoga z tytułu urodzenia dziecka przysługuje ( kopiuj-wklej)
Z akt sprawy wynika, ze ww pozostawała pod opieką medyczną od...tyg ciąży. Dowód - zaśw lekarskie.
Tu cała Twoja radosna twórczość.
Koniecznie pobaw się w detektywa i ustal dlaczego Pani na pierwszej wizycie była dopiero w 19 tyg ciaży. jeżeli udowodni ci ( nie wiem oświadczeniem, zaświadczeniem) że nie było to spowodowane jej niedbałością a że tak powiem siłą wyższą dołącz dokumenty do akt. Być moze Pani poszła do lekarza w 9 tyg a że były kolejki dostała sie w 19 ( na to chcę zaświadczenie lekarza). Być moze ( znam takie przypadki) że Pani do 19 tyg nie wiedziała, ze jest w ciaży ( objawy na to nie wskazywały, krwawiła itp) Na to chcę oświadczenie.
Wszystko ładnie pozbieraj, opisz, jak masz odwagę przyznaj, jak nie, podpowiedz odwołanie.
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
jula sw pisze:niby prosta odmowa ale ja dalam odmowe bo była pod opieka od 27 tygodnia a kso kazało dać, raz dało do ponownego rozpatrzenia a drugi raz przyznało
ja też tak miałam, a SKO dało do ponownego rozpatrzenia bo nie było oświadczenia że faktycznie nie była wcześniej u lekarza i jaki był tego powód, czy lenistwo czy inny. Po uzupelnieniu i tak dałam odmowę i już się drugi raz nie odwołała