19 tydzień opieka medyczna - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 15 cze 2015, 9:04

witam czy ktoś ma odmowe na becikowe z powodu przebywania matki od 19 tyg ciązy pod opieką medyczna
elka 123

Napisano: 15 cze 2015, 17:14

Najprostsza odmowa jaka można napisać ze świadczeń rodzinnych wszystko masz w ustawie
masterm

Napisano: 16 cze 2015, 13:58

niby prosta odmowa ale ja dalam odmowe bo była pod opieka od 27 tygodnia a kso kazało dać, raz dało do ponownego rozpatrzenia a drugi raz przyznało
jula sw

Napisano: 16 cze 2015, 15:19

odmowa prosta jak budowa cepa ;) Nie spełnia warunku wizyty do 10 tyg.
Pani X w dniu... złożyła wniosek o ....
Art. 15b ustawy o swiadczeniach rodzinnych zawiera warunki konieczne do spełnienia w przypadku ubiegania się o ww świadczenie rodzinne .... jednorazowa zapomoga z tytułu urodzenia dziecka przysługuje ( kopiuj-wklej)
Z akt sprawy wynika, ze ww pozostawała pod opieką medyczną od...tyg ciąży. Dowód - zaśw lekarskie.
Tu cała Twoja radosna twórczość.
Koniecznie pobaw się w detektywa i ustal dlaczego Pani na pierwszej wizycie była dopiero w 19 tyg ciaży. jeżeli udowodni ci ( nie wiem oświadczeniem, zaświadczeniem) że nie było to spowodowane jej niedbałością a że tak powiem siłą wyższą dołącz dokumenty do akt. Być moze Pani poszła do lekarza w 9 tyg a że były kolejki dostała sie w 19 ;) ( na to chcę zaświadczenie lekarza). Być moze ( znam takie przypadki) że Pani do 19 tyg nie wiedziała, ze jest w ciaży ( objawy na to nie wskazywały, krwawiła itp) Na to chcę oświadczenie.
Wszystko ładnie pozbieraj, opisz, jak masz odwagę przyznaj, jak nie, podpowiedz odwołanie.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 23 lip 2015, 14:23

jula sw pisze:niby prosta odmowa ale ja dalam odmowe bo była pod opieka od 27 tygodnia a kso kazało dać, raz dało do ponownego rozpatrzenia a drugi raz przyznało
Czyli było warto próbować kolejny raz.
Iwan
Praktykant
Od: 17 lip 2015, 9:43
Zajmuję się:

Napisano: 28 lip 2015, 15:14

niby prosta odmowa ale ja dalam odmowe bo była pod opieka od 27 tygodnia a kso kazało dać, raz dało do ponownego rozpatrzenia a drugi raz przyznało

od czego zależą takie decyzje?
sss

Napisano: 11 sie 2015, 8:34

ja też tak miałam, a SKO dało do ponownego rozpatrzenia bo nie było oświadczenia że faktycznie nie była wcześniej u lekarza i jaki był tego powód, czy lenistwo czy inny. Po uzupelnieniu i tak dałam odmowę i już się drugi raz nie odwołała
mariola12

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x