Wy sie naprawde nudzicie - jakies zawiadomienia wymyslacie, jakies wszczecia, jakies czekanie nie wiadomo na co...
Zmiencie z urzedu decyzje poprzez zmiane okresu przyznania pomocy - przyznanie do konca grudnia lub wydajcie z urzedu nowa decyzje przyznajaca pomoc na okres kwiecien - grudzień.
Po jaki ch wam te zawiadomienia czy wszczecia? Za duzo pieniedzy macie na papier i znaczki? Odwola sie ktos od decyzji pozytywnej jak nie bedzie mial wczesniej pisma o wszczeciu czy jakiegos zawiadomienia?
A jak koniecznie chcecie wszczecia czy zawiadomienia wymyslac to je wlozcie do koperty razem z decyzja przyznajaca pomoc.
@Ewelina
chcesz tworzyć k.p.e. - (kodeks postępowania eweliny) -proszę bardzo, ale pamiętaj, ze KAŻDA decyzja administracyjna jest efektem postępowania, wszczętego bądz na wniosek strony bądź z urzędu (o czym organ ma OBOWIĄZEK zawiadomić stronę).
Wydanie decyzji bez uprzedniego wszczęcia naraża ją na stwierdzenie nieważności.
Chcesz działac z pogwałceniem procedur, proszę bardzo, ale nie waż sie krytykowac tych, którzy działają zgodnie z prawem.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
O, odezwał się czołowy \"ekspert\"
Wszczynaj sobie co chcesz, zawiadamiaj sobie o czym chcesz.
Ja tego nie robie i nie zamierzam robic , zwłaszcza ze to są wszystko decyzje pozytywne.
Powodzenie zycze tym co sie nudza i wymyslaja sobie prace
@ewelina,
\"Wszczynaj sobie co chcesz, zawiadamiaj sobie o czym chcesz.\"
ależ ja zamierzam, tyle że nie tam gdzie chcę, tylko tam, gdzie przewidują to przepisy.
Od pozytywnych decyzji faktycznie strony odwołują się rzadko, ale powodzenia życzę na wypadek kontroli.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett