Takie zdanie o nas mają kolezanki ze ŚR - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 3    [ Posty: 29 ]

Napisano: 30 maja 2014, 13:33

jeżeli kolezanki moje atakują mnie kwasem ze tego nie będą robiły a i chcą kasy z tego powodu
a po drugie dlaczego mam to robić droga służbową chodzić na skargę ze po 14 dniach nie zrobiły ?

po coś są ci pracownicy socjalni dostają dodatki, za wykonywanie pracy w sowim zakresie obowiązków itp. a gdzie w ustawach jest zapisane ze za zdo mają dostać 40 zł :lol:
ja od zeszłego roku dostałam raz premie wow 180 zł netto absurd
co chwile ustawy zmienia co chwile dodają obowiązki co ani premii anie wypłaty adekwatnej do pracy
Szanuje tych, którzy nigdy nie stają na palcach, by przypodobać się innym. Prawdziwe jezioro nie musi nikogo przekonywać, że jest jeziorem. Robią to bajora.
Katar
Awatar użytkownika
Referent
Od: 08 kwie 2014, 11:27
Zajmuję się:

Napisano: 30 maja 2014, 13:35

przykro mi, ale pracownicy socjalni zawsze są tacy roszczeniowi, zawsze są pokrzywdzeni, zawsze mają źle i jeszcze czepiają się pracowników z ŚR. Jakas chora rywalizacja, która trwa już wiele lat.
Gość

Napisano: 30 maja 2014, 13:49

moi drodzy zarówno pracownicy ŚR jak i pracownicy socjalni , bynajmniej w moim ośrodku , mają co robić i każda praca ma swoje minusy u plusy. Zarówno w jednym i drugim przypadku zmieniają się przepisy i dochodzą nowe zadania i nikt nikogo nie prosi o zgodę na ich wykonywanie. Wzajemnie obrzucanie się błotem nie prowadzi do niczego dobrego . Nawiasem mówiąc wykonywanie pracy w terenie nie należy do łatwego zajęcia , spotykają się również z różnymi podopiecznym , często są obrzucani wyzwiskami , pretensjami. I tylko wzajemnie zrozumienie pracy drugiej osoby może nam ułatwić jej wykonywanie i okazywać szacunek do siebie.
~123

Napisano: 30 maja 2014, 14:54

Nie ma się co spierać. Najprawdopodobniej nikt nie dostanie (ani pracownicy socjalni ani pracownicy od świadczeń rodzinnych) złamanego grosza . Całą kasę na obsługę zjedzą odsetki od wyrównania zdo. Jedynym ratunkiem jest dodatkowa , osobna kasa na odsetki.
Dotację dzieli się na świadczenia i 3% na obsłgę. Jeśli odsetki nie są świadczeniem (a nie są)to jedynym wyjściem jest zapłacenie ich z 3%.
afjg

Napisano: 30 maja 2014, 17:07

Elmer pisze:dziękuję za wyczerpująca odpowiedź co jest w prawdziwym stwierdzeniu chamskiego.

Mogę poznać jeszcze twoje zdanie na temat pracowników socjalnych odmawiających robienia wywiadów do ZDO?

Moje zdanie jest takie: najlepiej by było w ŚR pracowali pracownicy socjalni, a nie referenci, inspektorzy itd.
migdał

Napisano: 31 maja 2014, 15:30

pracuję w terenie i nie mam problemu z przeprowadzeniem wywiadu do zdo.fakt jest taki i z jest to dodatkowa praca i akurat w moim terenie jest jej dużo. nie obraziłabym się gdybym coś dodatkowo dostała nawet w formie premii o której pisali poprzednicy. niestety u mnie nie było podwyżek od ponad 4 lat, dodatek za teren wynosi 250 zł brutto gdyby koleżanka nie wiedziała, a tak namiętnie się rozpisuje że dostajemy za pracę w terenie pieniądze. ponadto dodatek jest pomniejszany za zwolnienia lekarskie np. jak złapiesz infekcję od klienta na wywiadzie. może się koleżanka zamieni i popracuje trochę w terenie. zasada jest prosta wszędzie dobrze gdzie na nie ma. nie czepiajmy się wzajemnie, wystarczy że dostajemy obrywy od klientów za niskie środki lub ich brak!!!
p.s. swoją pracę bardzo lubię i nie zamieniłabym się na żadną inną.
lulu

Napisano: 02 cze 2014, 8:20

Drodzy koledzy i koleżanki, zwłaszcza pracownicy socjalni,
Jak sami wiecie większość wywiadów (szczególnie w małych ośrodkach) robicie na miejscu, nawet czterech liter nie podnosząc z zapierdziałego stołka,
więc nie narzekajcie, bo to Wy macie wiele dodatków i przywilejów, nie my.
Propos czyjegoś stwierdzenia żeby w ŚR pracowali socjalni, to powiem tak... GRATULUJĘ POMYSŁU WARTEGO NASZYCH USTAWODAWCÓW :D

Wiem po swoim ośrodku jak jest, ale nie w każdym tak samo, jest zaprzyjaźniony sąsiedni GOPS w którym akurat jest w miarę normalnie.
W tego wyciągnąć wniosek można że jakcy Dyrektorzy/Kierownicy taka kadra ;)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 02 cze 2014, 8:23

Karoo pisze:Zgłoś ten postOdpowiedz z cytatemRe: wywiady
autor: Elmer » 30 maja 2014, 7:46

"muszą robić. Albo idziesz drogą urzędową - czyli niesiesz wykaz pism o wywiad do dyrektora (art. 7 ust. 1 ustawy o ustaleniu i wypłacie zasiłku dla opiekuna), wbijasz na dziennik podawczy i nic cię więcej nie interesuje. Po 14 dniach w przypadku braku wywiadu pismo ponaglające. Albo idziesz drogą normalną, czyli sama nosisz pracownikom.
Pracownik socjalny ma tyle do gadania co żyd w Auschwitz. Ma robić i tyle."

Bez komentarza
P.S. Elmer, zawsze myślałem że jesteś kolegą a nie koleżanką?! :roll:
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 02 cze 2014, 8:40

Przyrównanie pracowników do ofiar holokaustu jest - używając eufemizmu - bardzo niestosowne, można powiedzieć, że chamskie, oj, nieładnie Elmer.
Nasstazja

Napisano: 02 cze 2014, 8:46

Dla mnie tam się wydawało zabawne :p
Nie to że bronię Elmera, ale chyba bronię :D
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Strona 2 z 3    [ Posty: 29 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]