Dokładnie! U nas też dłużnicy to w większości degeneraci, alkoholicy, narkomani. Są też chorzy psychicznie i przestępcy, nie ma żadnych krezusów, którzy ukrywają miliony na kontach. Nie ma z czego ściągnąć dług. Nie wiem czy takie szastanie pieniędzmi państwowymi jest dobre, każda kobieta widziała kogo wybiera na ojca swoich dzieci, a potem jest płacz, że nie ma kasy.MadJack pisze: ↑29 kwie 2020, 11:58To musieliby chyba jakieś gułagi dla nich stworzyć, gdzie pracowaliby za miejsce do spania, ubranie i jedzenie a zarobione pieniądze na spłatę należności. Inaczej nic z tego nie będzie. U mnie 98% dłużników nigdzie nie pracuje (czasem ktoś coś na czarno i to rzadko) a tak siedzą, piją, na komunalnych lokalach siedzą albo włócza się od meliny do meliny. I co im zrobisz? Więzieniem postraszysz? Dla nich to wręcz wczasy. Posiedzą, podleczą się i dobrze zjedzą.
Wyczuwam sarkazm lub czysta złośliwość. Wole sarkazm.ops33 pisze: ↑29 kwie 2020, 9:17No skandal kolejny. Jak śmie ustawodawca wprowadzać zmiany, które będą wymagać pracy po stronie "urzędników" w gminach. Jak śmie ustawodawca umożliwiać otrzymanie fa przez kolejne osoby, którym trzeba będzie wydać decyzje administracyjne i jeszcze je nawet do komornika wysłać? A jeszcze jaka to niesamowicie skomplikowana ta zł za zł w fa. Normalnie bezczelność i brak słów...
DOKLADNIE .linek pisze: ↑29 kwie 2020, 9:38ops33 - mówisz nieskomplikowane, to może zabawmy się, ja wymyśle Ci kilka przykładowych sytuacji z kwotą zadłużenia dłużnika, datami zwrotów i kwotami. Kwotami przekazanymi do budżetu państwa, odsetkami. Podam hipotetyczne daty wypłat, oraz zmiany dochody skutkujące wejściem wierzycielki na ZŁ_za_ZŁ i w tym samym okresie świadczeniowym zejście ze Zł_za_ZŁ lub przekroczeniem dochodu i nienależnie pobranym świadczeniem za jakiś tam okres. Ty mi podasz sposób wyliczenia tego i kwotę zadłużenia głównego, wysokość odsetek. Podejmujesz wyzwanie ?