Tarcza antykryzysowa 2.0 - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 5    [ Posty: 48 ]

Napisano: 22 kwie 2020, 14:23

Analfabetyzm wtórny, wiesz co to znaczy? Czytasz i nie rozumiesz, co czytasz. Pasuje do ciebie jak ulał.
Toż to wypisz wymaluj przykład dla ostatnich matołów z komunikatu ministerstwa.
Nie załamuj mnie, że nawet tego nie rozumiesz...
ops33
Praktykant
Od: 07 kwie 2020, 9:17
Zajmuję się: sw, sr, fa

Napisano: 22 kwie 2020, 14:24

Dzięki wielkie , jednak faktycznie coraz bardziej ciesze się, że nie jestem taka wredna jak Ty :D :D :D
ops33 pisze:
22 kwie 2020, 14:23
Analfabetyzm wtórny, wiesz co to znaczy? Czytasz i nie rozumiesz, co czytasz. Pasuje do ciebie jak ulał.
Violla
Starszy referent
Od: 17 gru 2015, 15:16
Zajmuję się:

Napisano: 22 kwie 2020, 14:27

Jak w SYGNITY robicie te przedłużenia zasiłków pielęgnacyjnych? tzn. czy zmieniacie date ważności orzeczeń? i jaką datę przyjmujecie?
Kasiulaaa88
Referent
Od: 25 lut 2020, 12:31
Zajmuję się: SW/ŚW/FA

Napisano: 22 kwie 2020, 14:59

madzix pisze:
22 kwie 2020, 11:42
podobno sa na CAS, ale jeszcze nie patrzyłam
Dzięki:)
maxxx1989
Praktykant
Od: 22 sty 2020, 20:21
Zajmuję się: pomocą społeczną

Napisano: 22 kwie 2020, 16:31

mamy stan epidemii, wiec nie ma co ganiac ludzi po zaswiadczenia, może być oświadczenie - więc niech będzie :) w oświadczeniu niech klient napisze od kiedy dokładnie obniżono mu dochody, że to z powodu covid-19 i o jaką kwotę zmniejszył mu się dochód , do wniosku niech dołączy też w obecnym okresie zasiłkowym pit 11 za 2018 r. a w następnym za 2019 r. Ja tam mogę przyjąć, że "Utrata z tytułu obniżenia dochodu z powodu covid-19" jest utratą tylko części dochodu, a nie jak w pozostałych przypadkach utraty - całości dochodu z roku bazowego (może i filozoficznie do tego podchodząc właśnie tak by wychodziło :D choć tak "po naszemu" to wydawałoby się inaczej ...).
P.s :) Przykłady z wyjaśnień mówią "de facto" o takich dochodach po obniżce, że rodzina z dwójką dzieci9a takich jest najwięcej) juz by i po obniżce sie na rodzinne nie załapała - ciekawe czy ten kto te przykłady wymyślił zna kryterium dochodowe do rodzinnego :)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 22 kwie 2020, 19:47

Kb-przykłady nie opisują historii życia całej rodziny, ani liczby osób w tej rodzinie, ani dziesiątek innych możliwych okoliczności mogących mieć wpływ na prawo do świadczeń, itd, bo kompletnie nie o to w tych przykładach chodzi. Przykłady jak krowie na rowie opisują na czym polega ta nowa utrata dochodu. Niestety nawet tak infantylne przykłady okazują się za trudne dla niektórych światłych przedstawicieli tego forum.
Jednym słowem szkoda słów...
ops33
Praktykant

Napisano: 22 kwie 2020, 20:35

ops33 pisze:
22 kwie 2020, 19:47
Kb-przykłady nie opisują historii życia całej rodziny, ani liczby osób w tej rodzinie, ani dziesiątek innych możliwych okoliczności mogących mieć wpływ na prawo do świadczeń, itd, bo kompletnie nie o to w tych przykładach chodzi. Przykłady jak krowie na rowie opisują na czym polega ta nowa utrata dochodu. Niestety nawet tak infantylne przykłady okazują się za trudne dla niektórych światłych przedstawicieli tego forum.
Lamusie zarejestrowany od 7 kwietnia 20 r. jesteś z ministerstwa? Nie obrażaj ludzi.
https://www.kasarodziny.pl/
bubek
Podinspektor
Od: 26 lis 2018, 20:53
Zajmuję się: koordynacja
Strona WWW: https://www.kasarodziny.pl

Napisano: 23 kwie 2020, 7:33

ops33 pisze:
22 kwie 2020, 19:47
no nie mówią, za to jakby chciały powiedzieć, że dziś w Polsce ludzie przeciętnie to zarabiają 6000, 4500....a większość moich klientów ma niecałe 2000 - i wielu z nich nawet z takim dochodem też nie kwalifikuje się do świadczeń
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 23 kwie 2020, 7:48

Komentarze z oparów absurdu - złe przykłady, bo nie każdy zarabia 4,5 tys., 5 tys. itd...
Czy wy czytacie samych siebie, czy już kompletnie odlecieliście?
ops33
Praktykant

Napisano: 23 kwie 2020, 7:59

ops33 pisze:Komentarze z oparów absurdu - złe przykłady, bo nie każdy zarabia 4,5 tys., 5 tys. itd...
Czy wy czytacie samych siebie, czy już kompletnie odlecieliście?
ops33 pisze:Kb-przykłady nie opisują historii życia całej rodziny, ani liczby osób w tej rodzinie, ani dziesiątek innych możliwych okoliczności mogących mieć wpływ na prawo do świadczeń, itd, bo kompletnie nie o to w tych przykładach chodzi. Przykłady jak krowie na rowie opisują na czym polega ta nowa utrata dochodu. Niestety nawet tak infantylne przykłady okazują się za trudne dla niektórych światłych przedstawicieli tego forum.
ops33 pisze:Analfabetyzm wtórny, wiesz co to znaczy? Czytasz i nie rozumiesz, co czytasz. Pasuje do ciebie jak ulał.
ja się zastanawiam skąd Ty się urwałeś ? jesteś tu po to żeby obrażać innych ? nie masz większych problemów w życiu ? zastanawiam się, gdzie jest admin, żeby osoby takie, które nic nie wnoszą a obrażają innych blokować .....
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Strona 4 z 5    [ Posty: 48 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x