Tarcza antykryzysowa - Świadczenia rodzinne

Strona 9 z 15    [ Posty: 149 ]

Napisano: 07 kwie 2020, 10:35

Bazyl pisze:
07 kwie 2020, 9:54
Odnośnie raportu, to zaznaczacie w kolumnie po prawej rodzaj danych np. data do, a u góry zaznaczacie zakładkę warunek zapytania. Klikacie + i ustawiacie datę do na np. 2020-03-07. I tak ustawiacie parametry każdego pola, czyli rodzaj świadczenia itd.
Kurcze, nie mam tam takiej opcji data od. Nie widzę tego nigdzie.
Młodypracownik
Starszy referent
Od: 22 mar 2017, 10:15
Zajmuję się: ŚR/FA/KDR/CP/Dodatki energetyczne

Napisano: 07 kwie 2020, 10:41

Mnie też nie wychodzi ten raport.Komuś się udało? Dzwoniłam wczoraj do Sygnity, ale zrezygnowałam bo widziałam, że pan też za bardzo nie ma pojęcia jak to zrobić.
olli
Stażysta
Od: 14 kwie 2017, 10:23
Zajmuję się: ŚW/FA

Napisano: 07 kwie 2020, 11:11

Tak,udało mi się, chociaż ten raport jest mało czytelny dla mnie. Trzeba jeszcze dodatkowo przejść na zakładkę warunek zapytania w tym raporcie i tam dodać:
W warunkach wpisz w "Data do" >= data początkowa
Kliknij mały zielony plusik przy "Data do" i wpisz dodatkowy warunek <= data końcowa
Najlepiej posortuj po "Data do"

Dla świadczenia pielęgnacyjnego w warunkach wybierz "rodzaj świadczenia" ZACZYNA SIĘ świadczenie pielęgnacyjne

Wyszukane na forum sygnity.
sylwia58
Referent
Od: 07 mar 2018, 15:27
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 07 kwie 2020, 11:39

A czy ktoś z Was ma program Amazis i próbował zrobić możne taki raport , da się go zrobić ?
Violla
Starszy referent
Od: 17 gru 2015, 15:16
Zajmuję się:

Napisano: 07 kwie 2020, 11:41

Violla pisze:
07 kwie 2020, 11:39
A czy ktoś z Was ma program Amazis i próbował zrobić możne taki raport , da się go zrobić ?
też podpinam się do pytania
karrina
Referent
Od: 13 kwie 2017, 10:54
Zajmuję się: ŚW,ŚR

Napisano: 07 kwie 2020, 11:43

Obawiam się że źle wyszukuję ponieważ znalazłem teczkę na zp która skończyła się w lutym a w raporcie tego nie ma
paco
Awatar użytkownika
Referent
Od: 23 gru 2014, 20:46
Zajmuję się:

Napisano: 07 kwie 2020, 11:45

AMAZIS zakładka wnioski >>> lista wniosków według kryterium >>> tam jest tylko opcja na dzieci. Od razu mówię nie szuka to wszystkiego...
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 07 kwie 2020, 12:02

Szarak pisze:
07 kwie 2020, 11:45
AMAZIS zakładka wnioski >>> lista wniosków według kryterium >>> tam jest tylko opcja na dzieci. Od razu mówię nie szuka to wszystkiego...
Dokładnie u mnie aż jedną osobę wyszukał :(
Violla
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 07 kwie 2020, 12:20

Pisząc do Infora - w kwestii amazisa oni podają zapytanie sgl i wychodzą wszystkie osoby.
Violla
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 07 kwie 2020, 12:30

ops33 pisze:
07 kwie 2020, 9:39
"Tylko w tej całej koncepcji MRPiPS jest jeden, mały ale zasadniczy słaby punkt.
Jak organ zrobi wszczęcie z urzędu, to zgodnie z art. 15 zzs ustawy COVID-19 bieg terminu się nie rozpoczyna. Stoimy w miejscu w sprawach wszczętych z urzędu.
Dlatego w art. 15 zzs jest ust. 9, który pozwala z urzędu przyznać świadczenie w oparciu o wniosek strony. Tak więc całe tę postępowania zgodnie z procedurą MRPiPS będą dotknięte wadą dotyczącą postępowania."
Powyższa światła plus kolejna światła teoria, że do tych spraw nie ma zastosowania art. 32 ust. 1-1c śr, czyli wszczęcie z urzędu, bez zawiadamiani strony, to kompletne bzdury nie wiem czemu mające służyć.
Jaki niby bieg terminu się nie rozpoczyna?
Ludzie, te przedłużenia świadczeń to nie są żadne nowe sprawy stron, żadnych nowych świadczeń im nie przyznajemy. Po prostu już dawno przyznane na już dawno złożony wniosek strony świadczenia, już dawno realizowane, teraz w tym szczególnym trybie przedłużamy poprzez zmianę decyzji, bo z mocy prawa orzeczenia, które mamy w aktach sprawy stało się dłuższe i musimy to z urzędu uwzględnić bo cały czas mamy obowiązek stronie ustalić prawo, w skrócie mówiąc, na okres ważności orzeczenia. To są wciąż decyzje przyznające świadczenia (teraz to są decyzje zmieniające w zakresie okresu przyznania) wydane na podstawie pierwotnie złożonego przez stronę wniosku, a teraz tylko z urzędu zmieniane-wydłużane.
Napisali w komunikacie, rozesłali do wszystkich, co i jak należy robić, a tu jak zwykle pseudomądrzy będą poronione teorie wymyślać, żeby tylko sobie i wszystkim naokoło narobić bzdurnej pracy.
A już bez komentarza zostawię światłe pomysły wzywania w okresie stanu epidemii i ogromnych ograniczeń poruszania, ludzi do urzędu żeby złożyli kolejne wnioski - chyba po to żeby pozarażali tych "geniuszy" co takie bzdury wymyślają i przy okazji innych ludzi po drodze i pracowników urzędu.
Powszechna epidemia, stworzono szybko przepisy, żeby niepełnosprawni i ich opiekunowie, których często jedynym źródłem dochodu są nasze świadczenia, którzy nie uzyskają szybko nowych orzeczeń (wiadomo z jakich powodów), wyjaśniono wszystkim jak je stosować, a tu jak zwykle koncert od czapy teorii i bełkotu pseudourzędniczego.
po pierwsze przeczytaj ze zrozumieniem art. 15zzs
po drugie przeczytaj ze zrozumiem art. 32 ust. 1c naszej ustawy i znajdź w nim zapis o tym, że nie musisz zawiadomić strony o zmianie decyzji w zakresie okresu przyznania świadczenia
a potem dopiero oceniaj innych
ss
Starszy referent
Od: 06 sty 2010, 9:43
Zajmuję się:

Strona 9 z 15    [ Posty: 149 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x