tata z 1 dzieckiem mieszka tutaj, reszta w innej gminie - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 14 sie 2019, 9:32

tata z jednym dzieckiem mieszka w naszej gminie, pozostała dwójka w innej. Mam od niego wniosek ale czy dzieci z innej gminy powinny być u mnie ?
:? :shock: :roll:
magdalenamagda
Awatar użytkownika
Referent
Od: 14 sie 2019, 8:40
Zajmuję się: asystent rodziny

Napisano: 14 sie 2019, 10:29

Przy 2 dzieci z innej gminy powinno być zaznaczone nie wnoszę o KDR.
Tata może złożyć wniosek na dzieci ( na tą 2) w gminie właściwej (w której mieszkają).
Ty wprowadzasz do systemu całą rodzinę, ale KDR przyznajesz ojcu i 1 dziecku.
Lila.M
Praktykant
Od: 14 sie 2019, 9:28
Zajmuję się: praca w ośrodku pomocy

Napisano: 06 wrz 2019, 13:49

Witam, mam podobną sytuację. Ojciec mieszka w innej gminie i tam złożył wniosek na siebie i dwójkę dzieci. Karty zostały już tam zamówione. trzecie dziecko jest na moim terenie. Dziś złożył na nie wniosek. Wprowadziłam dzieci tak jak wyżej. Jak powinnam zaznaczyć teraz w systemie. czy to nowa rodzina czy wybrać rodzinę z tamtej gminy?
justyna21
Praktykant
Od: 28 sty 2016, 20:31
Zajmuję się:

Napisano: 06 wrz 2019, 13:53

justyna21 pisze:Witam, mam podobną sytuację. Ojciec mieszka w innej gminie i tam złożył wniosek na siebie i dwójkę dzieci. Karty zostały już tam zamówione. trzecie dziecko jest na moim terenie. Dziś złożył na nie wniosek. Wprowadziłam dzieci tak jak wyżej. Jak powinnam zaznaczyć teraz w systemie. czy to nowa rodzina czy wybrać rodzinę z tamtej gminy?
dla Ciebie jest to nowa rodzina
:? :shock: :roll:
magdalenamagda
Awatar użytkownika
Referent
Od: 14 sie 2019, 8:40
Zajmuję się: asystent rodziny

Napisano: 06 wrz 2019, 13:55

słuszna uwaga, z tej strony tego nie przerabiałem, i nie do końca mam pewność jak to rozwiązać na ubski piątkowy zmęczony rozum, to dla ciebie to jest nowa rodzina. Musisz ich przecież wklepać do systemu nie zamawiając kart, oczywiście system ci ich podpowie, ale ty robisz to i tak wszystko na 1 dziecko, oczywiście poutożsamiasz wszystkich z rodzina która jest już w systemie. Ale chyba wybrać należy nowa rodzina.
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x