tego już się czytać nie da!

Wybrane tematy:
coś pozytywnego Dobra książka
~rykoszet

Re: tego już się czytać nie da!

Post autor: ~rykoszet »

Polecam gorąco lekturę Eligiusza:

W zasadzie nie wypowiadam się na tematy polityczne choć mam zdecydowane przekonania. Dzisiaj jednak robię wyjątek z powodu niebywale budującego przykładu. Oto przeciwnik polityczny staje wobec opinii publicznej i mówi \"stop\". Przyzwoitość nakazuje mi powiedzenie prawdy choć jest to mój \"wróg\". Moi drodzy, gdybyśmy mieli polityków tej klasy, no przynajmniej tych z rządu, to jako kraj stalibyśmy dzisiaj dużo lepiej, a jako społeczeństwo nie potrzebowalibyśmy pseudo-nauczycieli \"miłości\". Taki przeciwnik polityczny zawsze będzie wzbudzał mój szacunek i nigdy nie poważę się powiedzieć o nim złego słowa i nie wyrażę zgody aby inni mówili o nim źle. Bo choć ma inne poglądy, inne przekonania to jest przede wszytskim człowiekiem uczciwym i człowiekiem honoru. W takim przypadku przestaje mieć znaczenie czy jest to polityk PO, SLD a może dziennikarz Gazety Wyborczej. Takiemu człowiekowi zawsze podam rękę. Ale do rzeczy:

https://niezalezna.pl/11983-musze-byc-ad ... cierewicza
~Pelagia

Post autor: ~Pelagia »

No cóż Twoje imię Łukasz mi się zdecydowanie nie podoba tak, jak Twój sposób widzenia świata, poziom kultury i wychowania. Nie mam zamiaru dogadywac się z Tobą
~Łukasz

Post autor: ~Łukasz »

no to też typowe dla \"ludzi kompromisu i miłości\" wg platformy obywatelskiej, czy jakiejś innej maści \"tolerancji\".
~do Łukasza

Post autor: ~do Łukasza »

tego sie nie da czytać co Ty wypisujesz, bo uwielbiasz poniżać innych
~Łukasz

jesteś zobowiązany sądownie do czytania?
Ja nie poniżam, a jeśli ktoś robi to samodzelnie we własnym zakresie, to jego sprawa. Jeśli człowiek sam się nie poniży, to nikt nie jest w stanie tego zrobić. Nasza wartość jest w nas, a nie poza nami (przynajmniej ja to tak rozumiem i czuję), a jeśli ktoś sobie pozwala, aby inni sprowokowali go do wyzucia się z poczucia własnej godności to kwestia raczej braku dojrzałości konkretnej osobowości.
~ala

Post autor: ~ala »

Łukasz odwracasz kota ogonem - włażą kompleksy i niespelnione ambicje.
~Łukasz

Alu, jaki ogon? Jaki kot? Chociaż wg mnie, akurat z kotem, to niespecjalnie trafine skojarzeniowo jest Twoje porównanie.

Kompleksy, ambicje... pustosłowie.
~ala

Post autor: ~ala »

pustosłowie dla ludzi o zdrowym podejściu do życia, dla Ciebie - ból
~do ukaszka

Post autor: ~do ukaszka »

większość cie ocenie tak jak ja - jesteś niespełnionym politologiem w opesie i tak sobie jak dzibar czas umilasz bo już niewielu chce z tąba gadać
~do rykoszet

Post autor: ~do rykoszet »

nie wklejaj wszędzie jednego i tego samego tekstu bądź bardziej oryginalny i zacznij wklejać nowy tekst - ten już się opatrzył i nie jest on twój
ODPOWIEDZ