Terapia a Świadczenia GOPS - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 02 sie 2021, 21:46

Witam, mam taka sytuacje, że tata ma znaczy stopien niepelnosprawnosci na stale ( Alkoholizm ) i z GOPS otrzymuje swiadczenie z tego tytulu. Sprawuje nad nim opieke i zostalo mi przyznany SZO. Z Gminy dzisaj dostal wezwanie Z komisji przeciwdzialania alkoholizmowi na 24.8. Pewnie bedzie musial udac sie na terapie. Mam pytanie co z taty swiadczeniem w takim wypadku sie dzieje i co z moim SZO w czasie gdy bedzie przebywal na terapii ?.
Sebastian
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 15 cze 2021, 16:45
Zajmuję się: Zdrowy styl życia.

Napisano: 03 sie 2021, 9:13

Napisz po 24.08....jak już będziesz wiedział czy ojciec będzie na długoterminowej terapii i gdzie ( rodzaj placówki ) .... na tym etapie trudno o konkretną odpowiedź.
~o~
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:24
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 03 sie 2021, 9:24

No nie bedzie 24 jeszcze, bo na24 ma wezwanie do gminy, na komisje przeciwdzialania alkoholowi, troce pewnie to potrwa, zanim bedzie miejsce Pytam tylko, co dalej ze siwadczeniem jego z GOPS i moim opiekunczym, w sytuacji gdy bedzie na terapii
Sebastian
Awatar użytkownika
Praktykant

Napisano: 03 sie 2021, 9:42

Ale to wszystko zależy od miejsca w jakim będzie się odbywała terapia. Jeżeli to będzie placówka służby zdrowia ( np. oddział szpitalny ) to raczej nie stracicie uprawnień do pobieranych świadczeń. Ale ojciec jeżeli swoje świadczenia pobiera w kasie GOPS to niech Ciebie upoważni do odbierania pieniędzy albo poprosi o przesłanie pieniędzy na adres pobytu ( leczenia) --- musisz to uzgodnić w swoim GOPS-ie
~o~
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:24
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 03 sie 2021, 9:49

Ojciec ma na konto, tylko nie na swoje - nasiostry, teraz siostra rezygnuje i Pani socjalna mowila, ze raczej tez na moje konto. Tylko czy bedzie mu wyplacanie swiadczenie skoro przybywa na terapii, i mi skoro sie nim nie opiekuje bo jest na terapii w osrodku zamknietym ?
Sebastian
Awatar użytkownika
Praktykant

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x