Termin 3 miesięcy na doniesienie wyroku alimentacyjnego, a urodzenie nowego dziecka - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 16 gru 2020, 15:04

MAM PANIĄ, KTÓRA MIAŁA WYZNACZONY TERMIN 3 MIESIĄCE NA USTALENIE ALIMENTÓW ALE W TRAKCIE URODZIŁA KOLEJNE DZIECKO Z NOWYM PARTNEREM. OBECNIE PODAJE DO SKŁADU RODZINY NOWEGO PARTNERA. CZY W ZWIĄZKU Z TYM NA DZIECKO, KTÓRE NIE MIAŁO USTALONYCH ALIMENTÓW MOGĘ JEJ PRZYZNAĆ RODZINNE BEZ ALIMENTÓW OD OJCA.

Po pierwsze piszesz drukowanymi literami, a po drugie "RODZINNE" to nie jest nazwa tematu, bo nic nikomu nie mówi. Patrz: zanim-zalozysz-nowy-temat-przeczytaj-207288930
Grace12
Praktykant
Od: 12 lut 2020, 16:49
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 16 gru 2020, 17:47

Witam, również mam z tym problem Może jednak ktoś odpisze ???
kas321
Stażysta
Od: 24 mar 2020, 16:26
Zajmuję się: świadczenia wychowawcze

Napisano: 16 gru 2020, 20:20

Z chwilą urodzenia dziecka i dodaniem ojca dziecka do składu rodziny traci ona status osoby samotnie wychowującej, więc według mnie (1) po złożeniu drugiego wniosku na dwójkę dzieci, powinno się przyznać od miesiąca złożenia wniosku na dwójke dzieci, natomiast (2) po dostarczeniu wyroku, wyrównać na starsze dziecko od miesiąca złożenia pierwszego wniosku.
Jeśli postąpiłoby się inaczej, to w przypadku np. nieustalenia alimentów na starsze dziecko, nie przysługiwałoby jej żadne świadczenie na to dziecko, pomimo, że od pewnej daty nie była już osobą samotnie wychowującą.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x