termin ważności orzeczenia a podpisanie umowy AS - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 13 wrz 2016, 12:46

Witam
jak w tytule w tym tygodniu jestem umówiona na podpisanie umowy z Wnioskodawcą który ma orzeczenie ważne do 30.09.2016 umowa Obszar C zadanie 2 (dofinansowanie)zwykle termin realizacji to 30 dni od momentu podpisania umowy jak postąpić w tym przypadku ? wpisać datę końcową 30.09 zgodnie z ważnością orzeczenia? jak to odbywa się u Was?
ewaaa

Napisano: 13 wrz 2016, 13:26

Pytanie, czy ta osoba jest w stanie wyrobić się w tak krótkim terminie? Może zapytaj ją przed podpisaniem tej umowy.
Ja kiedyś w umowie zobowiązałam studenta do doniesienia po komisji ważnego orzeczenia. I modliłam się, żeby dostał przynajmniej umiarkowany stopień ;)
PCPR-T

Napisano: 13 wrz 2016, 13:55

W tym przypadku nie powinno być "problemu" z orzeczeniem o znacznym stopniu tyle tylko że u nas na komisję czeka się nawet 30 dni a nie można też złożyć wniosku wcześniej dlatego obawiam się że może to wszystko potrwać nawet 1,5 mc, a w między czasie nie będę mogła wypłacić dofinansowania dopóki nie będzie miał ważnego orzeczenia
ewaaa

Napisano: 13 wrz 2016, 15:06

Ale wiesz, my mamy się rozliczyć do końca stycznia 2017 r., to może daj mu taki termin rozliczenia, żeby zdążył być już po komisji. W sumie nie jest nigdzie napisane (chyba), że trzeba rozliczyć się w ciągu 30 dni. 30 dni powinien być termin płatności na fakturze plus konieczność dostarczenia nowego orzeczenia i jakoś to wszystko przejdzie.
PCPR-T

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x