Termin wygaśnięcia umowy C2 - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 02 gru 2020, 12:18

Witam właśnie zabrałam się za przygotowanie umowy w C2 i mam zagwozdkę co wpisujecie gdy system prosi o podanie terminu wygaśnięcia umowy ? ja w latach ubiegłych wpisywałam treść: "Umowę zawiera się na czas określony - do czasu upływu gwarancji udzielonej na przedmiot/usługę objęty/objętą dofinansowaniem.
Jak to rozwiązaliście w SOW?
z góry dziękuje za pomoc
ewaaa
Stażysta
Od: 21 wrz 2017, 13:26
Zajmuję się: Aktywny samorząd

Napisano: 24 cze 2021, 11:36

Odpowiedz z SOW : Po konsultacji z komórką merytoryczną odpowiedzialną za program AS proponuję w C2 wpisywać dwa lata od daty końcowej na wykorzystanie dofinansowania (bo taki okres obejmuje rękojmia). Rękojmia to odpowiedzialność sprzedawcy, ale jej warunki określają przepisy kodeksu cywilnego, a nie sprzedawca czy producent. A to oznacza, że sprzedający nie może dobrowolnie zmieniać zasad dotyczących rękojmi.
Włóczykij
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 30 lis 2020, 15:30
Zajmuję się: Dofinansowania ze środków PFRON

Napisano: 24 cze 2021, 11:50

Właśnie dzisiaj się nad tym terminem zastanawiałem i zadzwoniłem do Vermeiren'a zapytać ile dają gwarancji na swoje części (u nich będzie naprawiany wózek wnioskodawcy). Powiedzieli, że poza akumulatorami dają 2 lata i tyle właśnie dodałem do daty planowanego wykorzystania.

Dzięki Twojej informacji wiem, że zrobiłem dobrze :)
Milosz90
Referent
Od: 06 mar 2020, 9:00
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x