Terminale mobilne
Terminale mobilne
Poradźcie proszę w sprawie pracy z terminalem. Od dziś mamy wszystkie wywiady robić na tych terminalach (dyrektor wywiadów pisanych długopisem nie podpisuje)i ma to być wywiad idealny. Tylko że w terminalu nie ma wszystkich takich samych pól jak w wywiadzie papierowym. Mam problem z osobami zobowiązanymi do alimentacji - gdy zaznaczę w wywiadzie okienko, że pomagają w formie usługowej, to na wydruku wywiadu tego nie ma (jest tylko kwota pomocy finansowej. Problem mam też z zaznaczeniem częstotliwości kontaktów osoby z rodziną zamieszkałą oddzielnie - w terminalu nie ma opcji wpisania z kim są te kontakty i jak często, a na wydruku widać, że w tym miejscu nic nie wpisano. W terminalu też nie ma możliwości wprowadzenia planu pomocy zatwierdzonego przez kierownika. Ponadto jak wydrukować cały wywiad, aby była na n każdej stronie liczba kontrolna, także na stronie z oceną sytuacji rodziny i planem pomocy zatwierdzonym przez kierownika. Czy mógłby mi ktoś pomóc?
-
- Starszy inspektor
- Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
- Kontakt:
Re: Terminale mobilne
Przede wszystkim trzeba zacząć od informacji jakiego oprogramowania używasz na terminalu i w Ośrodku. Potem można porozmawiać o szczegółach.
pozdrawiam
pozdrawiam
Tomek
Czy macie jakieś wytyczne ile wywiadów trzeba zrobić miesięcznie przez terminale obowiązkowo ?
-
- Starszy inspektor
- Kontakt:
To zależy tylko i wyłącznie od kierownika ośrodka.
Są takie ośrodki gdzie kierownicy dali zarządzenie wewnętrzne że wszystkie wywiady mają być elektronicznie przeprowadzane.
Są takie ośrodki gdzie kierownicy dali zarządzenie wewnętrzne że wszystkie wywiady mają być elektronicznie przeprowadzane.
Tomek
To ja podpowiem - choć nie robimy wywiadów w terminalach - że można przygotować sobie szablon w systemie dziedzinowym - wysłać go do terminala - potem zatwierdzić w terminalu - i wysłać do systemu dziedzinowego.
Był wymóg aby do końca 2016 roku przeprowadzić przynajmniej 1 (słownie:jeden) wywiad przez terminal.
Ja (tak trochę dla zabawy i sprawdzenia czy to działa) zrobiłem jeden wywiad tak jak opisałem powyżej a drugi bezpośrednio w terminalu.
Pracujemy na programie TT POMOC i te wywiady widać w zakładce EMPATIA - HISTORIA WYWIADÓW OTM.
Nie mam pojęcia po co te wywiady są robione przez terminale. Po wczytaniu tych wywiadów do systemu dziedzinowego w panelu klienta widać datę ostatniego wywiadu (czyli tego elektronicznego zrobionego przez terminal). Na liście wywiadów widać je w LISTA WYWIADÓW OTM.
Niestety w procesie tworzenia decyzji (DECYZJE - PRZYZNAJ NOWĄ DECYZJĘ Z KREATORA) tego wywiadu nie widać. Czyli nie można przyznać decyzji na podstawie tego elektronicznego wywiadu.
Może coś źle zrobiłem z tymi wywiadami albo czegoś nie wiem. Nie chciało mi się już tracić czasu na zgłębianie tematu.
Jeżeli ktoś odpowie na pytanie - PO CO SĄ TE WYWIADY ELEKTRONICZNE należą mu się DUUUUUŻE BRAAAAAWA
Był wymóg aby do końca 2016 roku przeprowadzić przynajmniej 1 (słownie:jeden) wywiad przez terminal.
Ja (tak trochę dla zabawy i sprawdzenia czy to działa) zrobiłem jeden wywiad tak jak opisałem powyżej a drugi bezpośrednio w terminalu.
Pracujemy na programie TT POMOC i te wywiady widać w zakładce EMPATIA - HISTORIA WYWIADÓW OTM.
Nie mam pojęcia po co te wywiady są robione przez terminale. Po wczytaniu tych wywiadów do systemu dziedzinowego w panelu klienta widać datę ostatniego wywiadu (czyli tego elektronicznego zrobionego przez terminal). Na liście wywiadów widać je w LISTA WYWIADÓW OTM.
Niestety w procesie tworzenia decyzji (DECYZJE - PRZYZNAJ NOWĄ DECYZJĘ Z KREATORA) tego wywiadu nie widać. Czyli nie można przyznać decyzji na podstawie tego elektronicznego wywiadu.
Może coś źle zrobiłem z tymi wywiadami albo czegoś nie wiem. Nie chciało mi się już tracić czasu na zgłębianie tematu.
Jeżeli ktoś odpowie na pytanie - PO CO SĄ TE WYWIADY ELEKTRONICZNE należą mu się DUUUUUŻE BRAAAAAWA

-
- Starszy inspektor
- Kontakt:
To proszę o duże brawaStefan pisze:Jeżeli ktoś odpowie na pytanie - PO CO SĄ TE WYWIADY ELEKTRONICZNE należą mu się DUUUUUŻE BRAAAAAWA

Są po to, żeby w Ośrodku nie przepisywać wywiadu z papieru do komputera, bo to jest czasochłonne (przede wszystkim w przypadku pełnych wywiadów - kilkanaście stron) i może być źródłem pomyłek. A wywiad musi być w komputerze żeby tak jak napisałeś poprawnie podpowiedziały się dane decyzji, ale także do zbiorów centralnych i sprawozdań.
Oczywiście ma to sens jeśli używa się dobrego oprogramowania, które po pierwsze pozwala łatwo wprowadzić wywiad u Klienta, po drugie w ośrodku sensownie je wczytać i wykorzystać właśnie do decyzji, zbiorów i sprawozdań. Takim oprogramowaniem w opinii bardzo wielu Ośrodków jest WYWIAD Plus we współpracy z POMOST Std: https://public.sygnity.pl/sites/default/ ... us_1.0.pdf
pozdrawiam
Tomek
Tomku.Nie poprawiłem dochodu w terminalu.Była autoryzacja, wczytałem wywiad. No i się połapałem,że jest nie tak. Co teraz nie da się nic cofnąć bo klamka zapadła.
Nie wiem czy długopisem mogę poprawić dochód.Czy zrobić go w wersji papierowej. A co wtedy z tym w terminalu.Liczyć pewnie będzie do sprawozdań.
Nie wiem czy długopisem mogę poprawić dochód.Czy zrobić go w wersji papierowej. A co wtedy z tym w terminalu.Liczyć pewnie będzie do sprawozdań.
-
- Starszy inspektor
- Kontakt:
T.Franek - a co w takim przypadku robisz dla tradycyjnego wywiadu - tj. kiedy jest pomyłka w wywiadzie papierowym już podpisanym przesz Klienta, a potem okazuje się że powinien być inny dochód?
Tomek
Tak jak obiecałem - skoro prosisz to dla CiebieSYGNITY pisze:To proszę o duże brawaStefan pisze:Jeżeli ktoś odpowie na pytanie - PO CO SĄ TE WYWIADY ELEKTRONICZNE należą mu się DUUUUUŻE BRAAAAAWA![]()
DDDDDDDDUUUUUUUUUUUUUUUUUUŻŻŻŻŻŻŻŻŻEEEEEEEEEEE BRAWA

Nie zmienia to faktu że nie jestem zwolennikiem tych terminali

-
- Starszy inspektor
- Kontakt:
Dzięki. Aczkolwiek gdybyś miał okazję zobaczyć WYWIAD Plus może zmieniłbyś zdanie - sporo ludzi zmieniłoStefan pisze:DDDDDDDDUUUUUUUUUUUUUUUUUUŻŻŻŻŻŻŻŻŻEEEEEEEEEEE BRAWA

pozdrawiam
Tomek
Oprócz Terminale mobilne - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Zasiłek stały po zmianach
autonumeracja list wypłat
wywiad w komputerze
umieszczenie w dps...
odmowa ubezpieczenia zdrowotnego
Karty leczenia
Weryfikacja beneficjenta PUE ZUS - renta za grudzień 2016
specjalistyczne usługi opiekuńcze
o zmianie ustawy (zasiłek okresowy zastępczo za stały)
srodki zewnetrzne
Dofinansowanie do obiadów
Art. 7 ust. 1 dożywianie
nowy pracownik ops
który wywiad?
Forum Informatyków Ośrodków Pomocy Społecznej
GDZIE JEST ADMIN???