terminalne mobilne ?? - Oprogramowanie

Strona 5 z 5    [ Posty: 49 ]

Napisano: 16 paź 2014, 15:26

Z kim muszę skontaktować się,aby odblokowali konto pracownik w terminalu mobilnym?
hisoka

Napisano: 04 gru 2014, 10:06

Też mam ten sam problem dzwoniłam do adm. wojewódzkiego i dowiedziałam się że oni nic nie wiedzą na temat działania terminala kazali kontaktowac się z dostawcą, po prostu PORAŻKA :roll:
Karlitos

Napisano: 24 lut 2016, 11:44

marcin435 pisze:jakie jest hasło do konta Pracownika/Administratora w Ubuntu na tym terminalu?
Przyłączam się do pytania.
Czy hasło dla "Pracownika" było jakieś standardowe dla wszystkich czy każdy dostał indywidualne?
red_aga
Stażysta
Od: 25 mar 2008, 16:15
Zajmuję się: świadczenia socjalne

Napisano: 24 lut 2016, 12:11

Każdy użytkownik OTM ma raczej swoje hasło. Tych użytkowników definiuje się w MZT i tam można odnowić im wygasłe hasła (OTM musi w momencie włączenia mieć dostęp do Internetu, aby pobrać te zaktualizowane dane).
O terminalu jest tutaj w rozdziale 5:
https://opsgoscieradow.pl/pliki/Instrukcja.pdf
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 25 lut 2016, 9:08

SYGNITY pisze:Każdy użytkownik OTM ma raczej swoje hasło. Tych użytkowników definiuje się w MZT i tam można odnowić im wygasłe hasła (OTM musi w momencie włączenia mieć dostęp do Internetu, aby pobrać te zaktualizowane dane).
O terminalu jest tutaj w rozdziale 5:
https://opsgoscieradow.pl/pliki/Instrukcja.pdf
pozdrawiam
Problem jest taki, że najpierw trzeba się zalogować do Ubuntu na tym terminalu, skonfigurować połączenie z internetem, podać hasło do wifi itp. dopiero wtedy terminal będzie mógł połączyć się do MZT. Ale jak skonfigurować jak nie znamy hasła użytkownika i administratora? Włączam terminal, uruchamia się Ubuntu, pojawia się panel logowania i bez zalogowania się na konto skonfigurować WiFi się nie da. Samo dodanie użytkownika w MZT nic nie da, bo terminal jest offline.

Nie pracowałem jeszcze w ops, gdy terminale były dostarczane, nie mam żadnej dokumentacji, dzwoniłem do Urzędu Wojewódzkiego, do Ministerstwa, ale wszyscy umywają ręce, odsyłają jedni do drugich.

Teraz terminale są bezużyteczne, ale jak przyjdzie taki moment, że ustawa pozwoli ich używać to wtedy kierownictwo się zainteresuje i będzie problem jak go uruchomić. Na szczęście jeszcze trochę czasu mamy na odzyskanie hasła użytkownika :)

Jaka firma dostarczała te terminale? Jest jakiś serwis? Jakieś dane kontaktowe?
Marcin GOPS

Napisano: 25 lut 2016, 10:03

Witam, mam już hasło do terminalu ale skąd mam otrzymać hasło do samej empatii w terminalu? do programu empatia zainstalowanego na terminalu?
Joannna
Praktykant
Od: 25 lut 2016, 9:31
Zajmuję się:

Napisano: 06 mar 2016, 19:53

Lokalny administrator tworzy konto CSIZS i przydziela stosowne role :)

Taka podpowiedź: czasami jest problem z poprawnym zalogowaniem do Empatii na OTM - proszę wtedy zalogować się jako "inny" użytkownik z uprawnieniami administratora. Powinno pomóc - czasami trzeba usunąć w OTM konto usera który ma problemy z zalogowaniem.
Marcins

Napisano: 05 sty 2017, 12:31

Witam - A miał Pan Może Problem z komunikatem - użytkownik nie zarejestrowany w terminalu - zaznaczę że terminal podłączony do internetu
JarekS

Napisano: 19 sty 2017, 14:40

Podłączam się do pytania - ale z tego co się orientuję to masz stary certyfikat, ktory trzeba bylo zaktualizowac/odnowic jakos do konca 2016 r. Wydaje mi się ze trzeba rozmawiac z Magdaleną Skwarczyńską z MRPIPS pod adresem https://empatia.mpips.gov.pl/kontakt-z-departamentami
Piotr Gawron

Strona 5 z 5    [ Posty: 49 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x