thermomix z pfron?
thermomix z pfron?
Czy ktoś z Was przyznał dofinansowanie z pfron do thermomixa z barier? wiadomo, że jest to bardzo drogi sprzęt i zastanawiam się czy są w ogóle jakiekolwiek przesłanki do przyznania dofinansowania do takiego sprzętu, jak uważacie? np. w przypadku chorych dzieci, które mają zaburzenia przełykania czy specjalne diety? czy takie urządzenie może w jakikolwiek sposób likwidować barierę techniczną? Mam taki wniosek i niemały problem do rozwiązania.
Re: thermomix z pfron?
Niech sobie kupią blender za 150-200zł.Jak mawia mój budowlaniec złota klamka też służy do otwierania drzwi ale to nie powód żebyśmy takie dofinansowywali
Termomix, to już przesada! Właśnie niech blender kupią, bariera techniczna. Weź napisz do Biura Rzecznika Osób Niepełnosprawnych i daj nam odpowiedź
czego Ci ludzie już nie wymyślą........ tak dajmy im wszystko jak leci......
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
Odświeżam temat, jak tu się skończyła sprawa? Mam wniosek osoby niewidomej, ale uzasadnienie koniecznością stosowania specjalnej diety cukrzycowej przez Wnioskodawcę i jego żonę
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
Ja mam teraz taki wniosek i chyba będzie pozytywnie.
Tylko, że u mnie jest człowiek, który nic sam nie obierze i nie pokroi - porażenie 4 konczynowe. Da radę wrzucić produkty, nałożyć jedzenie ale nie ogarnie sam gotowania. Jest to dla niego bariera, którą zlikwiduje za pomocą tego sprzętu. i niestety blender to ewentualnie jak ktoś musi zmielić produkty bo ma dietę taką. Termomix natomiast wykona wszystkie czynności, których osoby z dysfunkcją rąk nie zrobią same.
Tylko, że u mnie jest człowiek, który nic sam nie obierze i nie pokroi - porażenie 4 konczynowe. Da radę wrzucić produkty, nałożyć jedzenie ale nie ogarnie sam gotowania. Jest to dla niego bariera, którą zlikwiduje za pomocą tego sprzętu. i niestety blender to ewentualnie jak ktoś musi zmielić produkty bo ma dietę taką. Termomix natomiast wykona wszystkie czynności, których osoby z dysfunkcją rąk nie zrobią same.
Oprócz thermomix z pfron? - Stare tematy przeczytaj również:
świadczania/pobyt w MOW/zwolnienie z opłat
Wniosek o wszczęcie egzekucji alimentów
Monitoring AS
AS wyliczanie czesnego
Moduł II - 2015/2016
Zgoda właściciela/ właścicieli LBA
unieważnienie decyzji
Dodatek w module II
CZY PŁACIMY?
CZY PŁACIMY?
WRPR III