https://wiadomosci.wp.pl/kat,88034,title ... omosc.html
\"Arogancja demokratycznie wybranej władzy; perspektywa głębokiej zapaści demograficznej w przyszłości ( i - związanego z powyższym - przyszłego załamania systemu emerytalnego) ; oraz – obecna – fatalna struktura dochodów, gdy dochody z pracy pozostają daleko w tyle za wzrostem wydajności, a średnie płace w administracji państwowej są już wyższe od średniej płacy w gospodarce - to główne problemy Polski.
Ludzie świadomi powagi sytuacji są coraz bardziej załamani. I mimo zastraszania i dzielenia środowisk eksperckich (nie mówiąc już o innych środowiskach, jeszcze bardziej zależnych od władzy) mnożą się ostrzeżenia. A młodzi głosują nogami i przygotowują się do nowej fali wielkiej emigracji.
Interes partyjny w ramach - krótkich przecież - cykli wyborczych jest wspierany przez funkcjonariuszy coraz bardziej upartyjnionego państwa. Prawo tworzy się pod interesy grup które mogą pomóc w reprodukcji władzy (sam tzw. elastyczny czas pracy ze zniesieniem wypłat za nadgodziny to wg wyliczeń prof. Kabaja między 8 a 10 mld wyjętych z kieszeni pracowników i darowanych pracodawcom). A bezczelne blokowanie dostępu do informacji, np. przez zakaz publikowania danych o efektach OFE, czy - już wspomniane - zastraszanie ekspertów, (także przez obecne reformy w nauce) tworzy atmosferę trudną do wytrzymania. \"
Kto pierwszy ten lepszy ~~chaos, a skuteczność potwierdzona latami praktyki:)
i jeszcze jedno:) - ja nie mam nałogów - to jest mój sPOsób na sprzeciw wobec patologii systemu rządów PO, można rzec pasja
wprowadzania zmian czy też doinformowania społecznego przy moich osobistych wnioskach i komentarzach
Kto pierwszy ten lepszy ~~chaos, a skuteczność potwierdzona latami praktyki:)
i jeszcze jedno:) - ja nie mam nałogów - to jest mój sPOsób na sprzeciw wobec patologii systemu rządów PO, można rzec pasja
wprowadzania zmian czy też doinformowania społecznego przy moich osobistych wnioskach i komentarzach
Przyslowie arabskie mówi:
JEZELI PLANUJESZ
NA ROK - SIEJ ZIARNO,
JEZELI PLANUJESZ NA 10 LAT - SADŹ DRZEWA.
JEZELI PLANUJESZ NA STO LAT - UCZ LUDZI
KAPITAŁ LUDZKI TO NIEDOCENIANE ZASOBY ludzkie przez WIEKSZOSCI RZADÓW, GDY TYMCZASEM profilaktyka informacyjna i zmiana nawyków jest to jedyna zwrotna inwestycja ( trzeba wypowiedzieć wojnę przemyslowi farmaceutycznemu i i lekarzom , którzy powinni rzetelnie pracować stosując politykę informacyjną gdy tymczasem wygrywa egoizm i pycha - syskują firmy czyli farmaceci, lekarze, prawnicy, bankierzy.
naduzywane sa leki, rosna koszty leczenia skutków kiedy poprzez rozsądną politykę państwa można zmniejszyć te koszta do minimum , ale wymaga to odwagi powiedzenia obłudnikom DOŚĆ NIERZETELNOŚCI I MANIPULOWANIA LUDŹMI którzy nadużywaja lekow, POLITYKA INFORMACYJNA NA TEMAT
pozdrowienia i wyrazy sympatii dla ulubionego prezydenta Baraka Obamy
Gdyby to była premia dla każdego pracującego, to tak. Jeżeli dać każdemu za darmo, to będzie to drugi największy sukces Łunii zaraz po wprowadzeniu ełro. Ekonomiczny armagedon. Żaden polak, żaden Grek, żaden Włoch nie pójdzie do roboty i potem przyjdzie hiperinflacja. Się lewusy wysilili.