Dlaczego Michalik rozwala własną stajnię? - HYdE PaRK

Strona 1 z 4    [ Posty: 37 ]

Napisano: 20 paź 2013, 17:01

Najpierw powiedział że to dzieci wchodzą kapłanom pod sutanny. Potem za to przeprosił a wczoraj powiedział że za wszystko odpowiadają rodzice (złe wychowanie) i szkoły (edukacja seksualna przyczyniająca się do zanikania poczucia wstydu).
Czy ten dziad ma coś z głową? Zależy mu na przyspieszeniu rozkładu polskiego kościoła?
~Adam

Napisano: 20 paź 2013, 21:15

Michalik mówi dokładnie to samo co ty zwyrodnialcu. Różnica między wami jest tylko taka, że on broni księży a ty Polańskiego.
~karolina

Napisano: 20 paź 2013, 22:08

Polański i księża mają wspólny mianownik - gwałcą;)
~Adam

Napisano: 21 paź 2013, 9:43

Adam poopluwaj sobie Allaha, masz szczęście ze katolicy to pokojowi ludzie, jak jesteś taki mocny to obrzygaj albo os raj koran to ci gwarantuję że obudzisz się w trumnie
~yh

Napisano: 21 paź 2013, 9:46

Wiara w Boga nie ma nic wspólnego z księżmi!!! Bóg jak na to patrzy to płacze!!
Jak te pasibrzuchy i nieroby żyją w dobrobycie
jak oszukują dla własnych korzyści
jak swoje dewiacje seksualne przenoszą na ludzi którzy tego nie chcą,
jak całe zło które czynią - czynią w imię Boga jak hitler- mały niedouczony człowieczek pełen nienawiści i sadyzmu!!!
POWINNI SIĘ WSTYDZIĆ!!! I SDLATEGO DO KOŚCIOŁA NIE CHODZĘ aby patrzeć na to zakłamanie i sodomę
~Lolo

Napisano: 21 paź 2013, 10:13

ale dowaliłes ale w pełni popieram
~hala

Napisano: 21 paź 2013, 10:37

Dziwi mnie ta jazda na Kościół i księży nawet w czasach PRL tak nie było.
~dziwne

Napisano: 21 paź 2013, 10:50

Odwrócić od wiary w Boga... Dać maluczkim argumenty i przykłady, które pogrąża Kościół... Podwarzą jego autorytet... A nie mówiłem powie niejeden grzesznika że nie warto chodzić do kościoła słuchać kleru itd.
~mistyk

Napisano: 21 paź 2013, 10:50

Lolo ja również zgadzam sie w wiekszości z Twoja wypowiedzią, natomiast nie rozumiem dlaczego jako katolik nie chodzisz do koscioła i dobrowolnie skazujesz sie na grzech, bo przecież kościol tworza ludzie, a nie mury ( pamietasz co Pan Jezus powiedział faryzeuszom; zburzcie tę światynię a ja w trzy dni odbuduje nowa ( przecież nie miał na myśli świątyni, którą ludzie budowali sto lat).
Tak samo jest tez z ksiezmi którzy odprawiaja mszę; jeżeli dzieja sie nieprawidłowosci w kościele, a przez lata nikt nie reaguje na nie to w przypadku jeżeli np dziekan jest długo na parafii to tak jak np Tusk czy prezydent miasta sonduje na ile sobie może pozwolić, a nie od dzisiaj wiadomo, ze rutyna zabija.
Kiedy ostatnio podeszłan do konfesjonału i zadałam dwa pytania proboszczowi był szczerze zadowolony:
1) dotyczyło komunii i spowiedzi dla rozwodników bo z tego co wyczytałam w Biblii - nie ma takiej opcji i prasa źle odczytuje informacje z Watykanu, a informacje z Bawarii sa nadinterpretacja
tak jak wszystkie nie dośc jasne przekazy,

2) dotyczyła kupczenia w kosciele ( sprzedawanie czasopism, gazetem, bibelotów po mszy na terenie koscioła ) i to też proboszcz tłumaczył, ze na prośbę wiernych - ale moje pytanie bylo takie kto staje na straży i dlaczego na to pozwala, skoro Pan Jesus zwalczał kupców w kosciele - o tym też napisano w Biblii

A wiec różnego rodzaju taryfy ulgowe mozna wyszukiwać dla swoich grzeszków natomiast samodzielne czytanie Biblii pozwala na konsultacje i merytoryczny dialog.

Proboszcz był bardzo zadowolony i przyznał, że nie często spotyka sie z takimi rozmowami, a ja z oklei byłam zadowolona, ze cos nad czym nie potrafilam przejśc obojetnie trafilo na właściwy grunt i nie można już powiedzieć, że proboszcz jest nieswiadomy wręcz przeciwnie ma problem do rozwiazania i musi znależć złoty środek aby iśc z duchem czasów przy zachowaniu treści Pisma Świetego tak \"aby nawet jedna kropka nie została zmieniona\"

Nie dla ksiedza chodzę do koscioła, ale ponieważ \"pamiętam, aby dzień świety święcić\" bo tak jest napisane w Biblii i tak mnie od małego wychowano (najpierw wychowywano, a później już świadomie czytam i szukam Łaski Pańskiej oraz zbawienia)
~dzibar

Napisano: 21 paź 2013, 11:00

I nie robie tego dla polasku, bo wiara daje mi prawdziwą radosc, spełnienie i doskonalenie tu na ziemi na ziemi. Tłumaczy mi wiele nieprawidlowosci z którymi sie spotykam i rozwiazuje problemy, które życie stawia na mojej drodze.
To wspaniały przewodnik, który nigdy nie zawodzi, tak jak Pan Jezus zawsze dotrzymuje słowa:)
Przemyśl to Lolo bo aby być soba i siebie lubić to najpierw trzeba siebie samego pokonać:)
Pozdrawiam Dzidka
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Strona 1 z 4    [ Posty: 37 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x