to kiedy w końcu??
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM/DE/FA/ŚR
- Kontakt:
to kiedy w końcu??
Proszę, bo czytam to forum i nie mogę znaleźć odp. jak osoba złożyła na DM w styczniu i od lutego ma wypłacany, to na DE ma złożyć w styczniu czy w lutym, żebym mogła wypłacać od lutego??
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
Re: to kiedy w końcu??
Powinna złożyć w lutym i od lutego przyznasz.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Ustawa nie precyzuje kiedy nalezy złozyć wniosek (to nie jest dodatek mieszkaniowy). Można złozyć w styczniu, a przyznać od lutegoMańka pisze:Powinna złożyć w lutym i od lutego przyznasz.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
pod warunkiem, ze od lutego juz jest przyznany dodatek mieszkaniowy i jest juz odebrana decyzja o przyznaniu dodatku mieszkaniowegoMaxima pisze: 23 mar 2021, 16:23Ustawa nie precyzuje kiedy nalezy złozyć wniosek (to nie jest dodatek mieszkaniowy). Można złozyć w styczniu, a przyznać od lutegoMańka pisze:Powinna złożyć w lutym i od lutego przyznasz.

-
- Praktykant
- Zajmuję się: ddd
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
:-) pisze: 25 mar 2021, 10:48pod warunkiem, ze od lutego juz jest przyznany dodatek mieszkaniowy i jest juz odebrana decyzja o przyznaniu dodatku mieszkaniowegoMaxima pisze: 23 mar 2021, 16:23Ustawa nie precyzuje kiedy nalezy złozyć wniosek (to nie jest dodatek mieszkaniowy). Można złozyć w styczniu, a przyznać od lutegoMańka pisze:Powinna złożyć w lutym i od lutego przyznasz.![]()
uznałam to za logiczne

-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
mówię tylko jak na szkoleniu zostało mi przekazane:)Maxima pisze: 29 mar 2021, 9:04:-) pisze: 25 mar 2021, 10:48pod warunkiem, ze od lutego juz jest przyznany dodatek mieszkaniowy i jest juz odebrana decyzja o przyznaniu dodatku mieszkaniowegoMaxima pisze: 23 mar 2021, 16:23Ustawa nie precyzuje kiedy nalezy złozyć wniosek (to nie jest dodatek mieszkaniowy). Można złozyć w styczniu, a przyznać od lutegoMańka pisze:Powinna złożyć w lutym i od lutego przyznasz.![]()
uznałam to za logiczne, chociaż kto powiedział, że decyzja musi być odebrana? Wystarczy, ze jest DM przyznany - taki zapis jest w ustawie
Oprócz to kiedy w końcu?? - Dodatek energetyczny przeczytaj również:
NOWY tekst jednolity Prawo Energetyczne
dochód od VII.2021 = wyliczenia
obwieszczenie
jak to jest ??
Art. z kpa w decyzji
odbiór decyzji
odmowa wszczęcia postępowania?
wniosek na II kwartał
Umowa dystrybucji
Dodatek krok po kroku
Decyzja odmowna z powodu nieposiadania prawa do dodatku mieszkaniowego.
WYPŁATA!!
wypłata dodatku
CAS miesięczne rozliczenie za XII 2020
Zapotrzebowanie I kwartał 2021
Umowa z dostawcą energii