Tom, Szarak i inne mądre głowy - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 12 wrz 2024, 9:49

Ja mam tez problem z zasiłkiem pielęgnacyjnym wypłacanym po zgonie. Zgon w 2019r., a dopiero teraz w sierpniu bank nam cofnął wypłatę. Wystąpiłam do banku o zwrot środków i zwrócili ale nie wszystko, bo napisali że w 2019 r. wypłacili pełnomocnikowi (też juz po zgonie). Dane osoby mam ale nie mam kwoty jaką wtedy wypłacili i teraz nie wiem czy zwrócić się o podanie kwoty do banku? W ustawie nie pisze ze mają podac kwotę tylko osobę, a z kolei osoba może nie pamiętać ile wzięła. Nie wiem czy dochodzić kwoty brakującej, czy bank np coś sobie pobrał na koszty?
atram
Stażysta
Od: 08 kwie 2014, 9:40
Zajmuję się: ŚR,FA,KDR,CP

Napisano: 12 wrz 2024, 9:54

kwota wypłacona przez organ minus zwrot z banku = NP
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 16 wrz 2024, 14:09

Napisałam jednak do banku o uzupełnienie informacji ile wypłacili tej pani i czy wzięli coś na prowizję, bo tak mi polecono:) ...
Chodzi też o to, czy kwotę odzyskaną z banku mogę potraktować jako należną za ubiegłe lata (bo akurat kwota pokrywa to co za ubiegłe lata) i zwrócić do BP? Czy np jeżeli wiem że wypłacili kobiecie w 2019 r. to ta brakująca kwota dotyczy akurat tego 2019r.?
Ja bym sprawę uprościła i oddała wszystko co się należy do BP, zeby mieć z głowy, ale ....
atram
Stażysta
Od: 08 kwie 2014, 9:40
Zajmuję się: ŚR,FA,KDR,CP

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x