...:( - Wzory pism

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 20 maja 2010, 20:33

byłam dziś w MOPSIE, chciałam się starać o dofinansowanie posiłków dla dziecka w przedszkolu, pani która siedziała w pokoju obliczała moje zarobki i stwierdziła iż za dużo zarabiam i nie mam możliwości o nic się starać, dlaczego tak jest, czemu oni nie biorą pod uwagę opłat za mieszkanie, tylko same zarobki, przecież jakoś muszę zapłacić rachunki, a do tego jescze wynajmuje mieszkanie, czy wogole naleza mi sie jakies swiadczenia z MOPSU, czy tez nie... prosze o odpis bardzo dziekuje z gory za pomoc...
a czy moge sie starac chociaz o bony zywieniowe jak tak to gdzie, nie zalezy mi na pomocy finansowej bardziej zywieniowej
~Ona

Napisano: 20 maja 2010, 21:27

kochanie, to nie od opsu zależy czy dać czy nie, takie są przepisy i opsy na takich pracują, dożywianie dzieci u nas jest na czubku pomocy, zależy jaki masz poziom , życia, czy chorujecie, jakie przesłanki do pomocy spełniasz, trzeba zdobyć się na szczerość, szkoły mają możliwość dożywiać kilkoro dzieci bez pośrednictwa opsu, czy Twoje dziecko chodzi do przedszkolnej w szkole, jeżeli nie to może kierownik przedszkola postara się o środki z pajacyka, wówczas więcej dzieci obejmie pomocą. Rodzice powinni angażować się szukać w internecie możliwości, wspierać kierownika przedszkola, nie czekajcie biernie, działajcie
~anna

Napisano: 21 maja 2010, 0:13

gdyby się odliczało od dochodów wydatki KAŻDY kwalifikowałby się do pomocy
nowa
Starszy referent
Od: 10 lis 2006, 12:31
Zajmuję się:

Napisano: 21 maja 2010, 9:41

gdyby sie odliczało opłaty to nasi stali w MOPS-ach żyliby jak książęta!!! cwaniaki korzystają a jak człowiek pracuje i robi wszystko to mu sie nic nie należy.
~Bystry

Napisano: 22 maja 2010, 17:29

U nas w gminie obowiązuje uchwała, ktora pozwala na opłacanie obiadów dzieciom z rodzin osiągających dochody powyżej obowiązującego kryterium. Warunkiem jest wyjątkowa sytuacja - np. choroba.
~Marika

Napisano: 05 lip 2010, 22:24

skoro potrzebna Ci pomoc żywnościowa możesz ubiegać się o pomoc w ramach pomocy UE (w naturze) tam kryterium jest wyższe (150%) udaj się jeszcze raz do MOPS
~???

Napisano: 23 lip 2010, 16:02

u nas sównież w ops przyznje się posiłki mimo przewyższającego 150 % dochodu ale też musi być uzasadnienie dlaczego
No ale od października zmienia się kryterium więc może wtedy ci się uda
~mnio...

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x