trudna sprawa - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 12 sty 2017, 13:45

no to jak masz postanowienie sądu o pozostawaniu dzieci pod opieką ojca - to masz problem rozwiązany, jak nie to może ci napisać oświadczenie pod odpowiedzialnością karną lub zostaje ci opcja z wywiadem w razie wątpliwości.
A oświadczenia no niestety ta Pani musi dołączyć. Jak to zrobi to niech cię to nie interesuje - daj jej druki dla męża, ona ma przynieść wypełnione i podpisane - to w jej interesie. Będzie komplet to rozpatrzysz, nie będzie - pozostawisz bez rozpatrzenia.
skoro niby ten typ chce do niej wrócić (w co jakoś wątpię) no to pójdzie jej na rękę i pomoże.
powodzenia
Gość

Napisano: 03 lut 2017, 18:01

Właśnie dzisiaj kobieta złożyła mi wniosek, do składu podała 3 osoby ( siebie, córkę i męża), dodam że złożyła powództwo o ustalenie ojcostwa, bo ojcem dziecka nie jest jej mąż.
Co w tej sytuacji mam zrobić?
Nie wiem kompletnie jak podejść do sprawy. Kobieta nie jest w stanie dostarczyć mi żadnych dochodow męza. Do pracodawcy mogę wystąpić, ale wiadomo jak nie mam żadnych danych to co ja mogę... a szkoda mi tej kobiety...
Gość

Napisano: 05 lut 2017, 10:39

to, że dzieci są pod opieką ojca nie zmienia faktu, że to też są jej dzieci... i o ile nie może ubiegać się na nie o świadczenie wychowawcze to jak najbardziej mogą a nawet powinny być w składzie rodziny... jest nawet na tą okoliczność kilka a na pewno jeden wyrok sądu administracyjnego
aja

Napisano: 05 lut 2017, 10:44

należy tylko w tej sytuacji przeprowadzić materiał dowodowy w postaci wywiadu środowiskowego na okolicznosć czy wspomniana matka uczestniczy w procesie opiekuńczo - wychowawczym dziecka... jeżeli tak to na 100% dzieci będące pod opieką ojca są w jej składzie rodziny... aha wyrok sądu chyba w Warszawie
aja

Napisano: 21 lut 2017, 15:44

Gość

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x