wniosek bez rozpatrzenia - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 10 sty 2017, 15:03

Kobieta składała wniosek na pierwsze i kolejne dziecko , nie stawiła sie na wezwanie, czy wniosek cały bez rozpatrzenia czy też przyznać na kolejne tylko ?
monika .

Napisano: 10 sty 2017, 16:57

rozne wersje, nam UW nakazał przyznawac na drugie dziecko bez wzgledu na wezwania
masterm

Napisano: 11 sty 2017, 15:35

witam, mam również taką samą sytuację, czy ktoś jeszcze mógłby się na ten temat wypowiedzieć? teoretycznie jest to sytuacja podobna, kiedy wniosek złożony jest na pierwsze i drugie dziecko, gdzie na jednej decyzji odmawiamy z powodu przekroczenia dochodu a na drugie przyznajemy. Czy w tym temacie nie może być tak, że na pierwsze odmawiamy z powodu braku dostarczenia dokumentów (( no ale w zasadzie odnosi się to do całości wniosku bo prowadzi to do pozostawienia WNIOSKU( i tyczy się chyba całego wniosku) bez rozpatrzenia)) oświadczeń, a na drugie przyznać bo w zasadzie te dokumenty nie są potrzebne do świadczenia na drugie dziecko. ????
qazwsx

Napisano: 11 sty 2017, 17:47

bardzo proszę osoby, które są zorientowane w tym temacie bo sprawa w moim przypadku jest niecierpiąca zwłoki...;/
ja obstaje o zawiadomieniu wniosku bez rozpatrzenia, niestety powiedziano mi, że powinnam pozostwić bez rozpatrzenia w części... jaki artykuł mówi mi o tym, że wniosek pozostawiam bez rozpatrzenia w części...??? :? :oops:
qazwsx

Napisano: 12 sty 2017, 10:41

My takie wnioski zostawialiśmy bez rozpatrzenia. Nie przyznawaliśmy na drugie dziecko.
ala1234

Napisano: 12 sty 2017, 10:52

Ja umarzam całe postępowanie. Art. 19 wyraźnie mówi, że jeżeli osoba nie zastosuje się do wezwania wniosek pozostaje bez rozpatrzenia (cały a nie w części).
Joanna_1233
Stażysta
Od: 20 kwie 2016, 17:30
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem