Trzeba przy umowie zleceniu ? - Kadry

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 06 lut 2015, 15:58

Czy dla pracowników zatrudnianych na umowę zlecenie np. asystent robicie szkolenia bhp oraz kierujecie na badania lekarskie ? Osoba ma inne - pierwsze zatrudnienie a u nas tylko zlecenie. Pytam, jak jest u was bo opinie czytam różne. Podzielcie się !
male

Napisano: 07 lut 2015, 7:55

Umowa zecenie zawierana jest na podstawie Kodeksu cywilnego- więc nie obowiązują jej przepisy zawarte w kodeksie pracy
Alka

Napisano: 09 lut 2015, 12:54

U nas też był wałkowany ten temat. Ostatecznie po przeczytaniu masy materiałów i rozmów z Panem od BHP stworzyłam oświadczenie o tym, iż stan zdrowia Pani..... pozwala na wykonywanie zadania zgodnie z umową..... i drugie oświadczenie o tym, iż osoba ... zna przepisy bhp. Nie wiem czy dobrze, ale nic lepszego nie przychodzi mi do głowy. Takie oświadczenie podpisuje mi osoba, z którą podpisuje umowę zlecenie.
mm102

Napisano: 10 lut 2015, 10:40

To też jest zawsze jakaś alternatywa. Nie lubię przesady, ale może to okazać się pomocne, gdy brak jednoznacznych przepisów.
male

Napisano: 07 cze 2016, 12:11

po szkoleniu przez osobę z PIP w umowie zlecenia piszę, że: "Zleceniobiorca zobowiązuje się we własnym zakresie do odbywania profilaktycznych badań lekarskich oraz szkoleń BHP", aby mieć święty spokój z ewentualnymi konsekwencjami związanymi z wypadkiem itd.
Aneta1

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x