turnus koniec orzeczenia o niepełn.

ODPOWIEDZ
~pcpr

turnus koniec orzeczenia o niepełn.

Post autor: ~pcpr »

dzien przed turnusem konczy sie orzeczenie z chwila wyslalnia kasy(7 dni przed) jest wazne. czy moge wyslac kase jesli da mi potwierdzenie ze zlozyl wniosek na komisje ?
~PCPR

Re: turnus koniec orzeczenia o niepełn.

Post autor: ~PCPR »

zgodnie z paragrafem 3 rozporządzenia w sprawie turnusów rehabilitacyjnych warunkiem uczestnictwa w turnusie rehabilitacyjnym jest posiadanie ważnego orzeczenia. Czyli osoba nie może jechać na turnus nie mając ważnego orzeczenia.
~ŁG

Post autor: ~ŁG »

Musi zmienić termin wyjazdu.
~pcpr

Post autor: ~pcpr »

ale jesli bedzie mial komisje 3 dni przed turnusem a ja kase musze wyslac 7 dni przed? i wiadomo ze bedzie mial orzeczenie to jest autyzm a nie moze zmienic terminu????wiec na turnusie bedzie orzeczenie tylko czy ja moge wyslac kase? jak orzeczenie koczy sie 30 maja a turnus jest od 1 czerwca?
~ŁG

Post autor: ~ŁG »

To nie będzie orzeczenie jeszcze prawomocne.
~Jola

Post autor: ~Jola »

toć w orzeczeniu nowym będzie napisane , że niepełnosprawność istnieje od....
~maciek

Post autor: ~maciek »

Idąc w stronę korzyści osoby niepełnosprawnej w tym przypadku poważnej niepełnosprawności, jesli tym bardziej jest to turnus specjalistyczny organizowany raz w roku, zawsze się przed kontrolą obronisz (przynajmniej tak mi się wydaje). Data komisji przed wyjazdem, ja myśle że zaryzykowałbym.
~ja

Post autor: ~ja »

konieczna jest zmiana turnusu !!!
pozdrawiam
~slyy

Post autor: ~slyy »

skoro bedzie to orzeczenie to jaki problem? data komisji jest ustalona, orzeczenie na bank bedzie wydane, wiec spokojnie wyslalbym kase. Pamietajcie o indywidualnych przypadkach, to osoby niepelnosprawne! Nie balabym sie kontroli w takim przypadku, bo dla mnie to logiczne i zasadne!
ODPOWIEDZ