TW - dłużnik przebywa w Zakładzie Karnym

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
Gość

TW - dłużnik przebywa w Zakładzie Karnym

Post autor: Gość »

Pomóżcie :?: :)

Jeżeli dłużnik alimentacyjny przebywa obecnie w Areszcie Śledczym/Zakładzie Karnym, to tytuł wykonawczy mam wysłać do Urzędu Skarbowego, na którego terenie znajduje się Zakład Karny czy do US właściwego z miejsca zameldowania/zamieszkania dłużnika?

Pierwszy raz w życiu wystawiam tytuły wykonawcze :)

A informację wg rozporządzenia z 20 maja 2014 r., którą mam wysłać z tytułem wyk. do US mam traktować już jako pismo przewodnie, czy mam jeszcze jakieś pismo napisać?
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: TW - dłużnik przebywa w Zakładzie Karnym

Post autor: de Charette »

do US właściwego z miejsca zameldowania/zamieszkania dłużnika
nie piszesz dodatkowego pisma przewodniego
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
KyNyO

Post autor: KyNyO »

tak jak wyżej Elmer napisał, dodatkowo na informacji możesz dopisać, że aktualnie dłużnik przebywa w ZK. pozdr
agata1980

Post autor: agata1980 »

Mam ten sam problem i zastanawiam się czy w tym pismie na podst. paragr. 7 ust. 1 roporządzenia MF w mieiscu gdzie sa dane, na podstawie ktorych ustalono właściwa miejscowość organu egzek. to wpisać, że dłużnik przebywa Areszcie Śledczym??
Gość

Post autor: Gość »

Zadałam takie pytanie, gdyż całkiem niedawno pewien Urząd Skarbowy zwrócił mi tytuły wykonawcze dotyczące poprzednich okresów świadczeniowych, z postanowieniem: że nie będzie przystępować do egzekucji wobec tych tytułów wykonawczych, ponieważ dłużnik mieszka pod innym adresem, nawet wskazał pod jakim (i jak się okazało, był to adres Zakładu Karnego), i wskazał też właściwy US do prowadzenia postępowania egzekucyjnego, na którego terenie znajduje się Zakład Karny, więc zrobiłam nowe tytuły i przesłałam do tego właściwego US
ODPOWIEDZ