TW E1 - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 23 kwie 2015, 10:52

dostałam zwrot z US TW ponieważ w poycji E1 należność jest 0,00 a odsetki 12,00 - ale tak mi program wystawił:(
Jak ja mogę to poprawić ???
jolka j

Napisano: 23 kwie 2015, 11:10

też miałem ostatnio z tym problem, jednak nie odesłali mi tytułu, tylko pani z US dzwoniła, że nie mogą przyjąć tytułu z należnością zerową i prosiła o korektę tego tytułu. Zrobiłem dwa tytuły: osobny dla odsetek, gdzie należność główna była zerowa i drugi na pozostała należność. Z tym, że niestety nie w swoim programie. Na tytule dla samych odsetek od należności zerowej kwotę tych odsetek wrzuciłem pod należność główną, i zaznaczając przy tym, że odsetek nie pobiera się. Pozdrawiam
KyNyO

Napisano: 23 kwie 2015, 11:15

KyNyO a na jakim programie to zrobiłeś ??
jolka j

Napisano: 23 kwie 2015, 11:21

A jeśli ręcznie bym w wydruku to poprawiła?? i odsetki wkleiła bym w należność główną ?? tylko nie wiem jak zaznaczyć że tylko od tej kwoty nie nalicza się odsetek ??
jolka j

Napisano: 23 kwie 2015, 11:44

taką propozycję też miałem co by wydrukować jeszcze raz tytuł i przekreślić tą należność zerową i odsetki i parafkę rzucić, ale wiem ze szkoleń jak i od innych osób z różnych urzędów skarbowych, że nie można po nich pisać. Więc stąd zrobiłem osobno dodatkowy tytuł na odsetki zdaje się 15,30 zł. Robiłem to na programie tu zresztą na forum wskazywanym tj. BDMB - kalkulator odsetkowy jest tam TW-1 i można wprowadzić w nim właśnie takie odsetki.
Też wcześniej myślałem, co by przez edycję tytułów w programie dodać te odsetki do nal. głównej, tylko właśnie problem jak zaznaczyć że odsetek nie pobiera się.
Więc skorzystałem z tego kalkulatora. A Ty na jakim programie pracujesz, bo ja na Sygnity. Pozdrawiam
KyNyO

Napisano: 23 kwie 2015, 11:51

Ja też na sygnity.
jolka j

Napisano: 23 kwie 2015, 11:54

Jeszcze mam pomysł żeby do TW dołączyć pismo informujące że Od kwoty w pozycji E! nie pobiera się odsetek :) - jak myśliśz ;)
jolka j

Napisano: 23 kwie 2015, 12:10

hmm, no nie wiem czy to przejdzie, no ale można spróbować, wcześniej spróbuj zadzwonić do tej skarbówki, powiedz, ze masz odsetki od należności zerowej i czy możesz takie pismo wyjaśniające, ze odsetek nie pobiera się dołączyć, czy przyjmą to w takiej formie ;)
KyNyO

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem