Ustaliłam zwrot NPŚ rodzinnych. Kobieta nie spłaciła świadczeń, dostała UP, potem TW.
I dokladnie dzień po wysłaniu TW do skarbówki przyszła i złożyła wniosek o umorzenie.
Sytuacja rodzinna i dochodowa trudna. Kierownik chce byśmy umorzyli.
Czy w momencie gdy sprawa jest już w skarbówce mogę wycofać TW i umorzyć należności?
TW w skarbówce a umorzenie NPŚ można tak?
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: TW w skarbówce a umorzenie NPŚ można tak?
Jesli wysłanie TW było zasadne, to zrobiłbym dokładnie na odwrót. Czyli umorzyłbym należności i powiadomił o tym fakcie Naczelnika US.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Po prostu wycofujesz tytuł ze skarbówki.
Napisałam w odwrotnej kolejności, ale tak właśnie chciałam zrobić, najpierw umorzyć a potem wycofać TW tylko zastanawiałam się czy jesli decyzja o zwrocie już dawno prawmomocna i sprawa w skarbówce to czy na wniosek o umorzenie złożony dopiero teraz mogę umorzyć.
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Jeśli zachodzą przesłanki, oczywiście że możesz.stara świeżynka pisze:Napisałam w odwrotnej kolejności, ale tak właśnie chciałam zrobić, najpierw umorzyć a potem wycofać TW tylko zastanawiałam się czy jesli decyzja o zwrocie już dawno prawmomocna i sprawa w skarbówce to czy na wniosek o umorzenie złożony dopiero teraz mogę umorzyć.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Bardzo dziękuje za wypowiedzi i pomoc.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Oprócz TW w skarbówce a umorzenie NPŚ można tak? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
księguję proporcjonalnie czy tylko należność główna
BECIKOWE 1/11 tydzień
Komunikat z CASu
nienależnie pobrane potrącane z bieżących świadczeń
umowa o dzieło
sprawozdania w CAS
czy......
czy można usunąć wprowadzone sprawozdanie lub zbiór??
wersja xml sprawozdania - sygnity
podstawa 200zł
Wniosek K 38/13 - oficjalny temat
cassssssssss
200
25-lat /członkowie rodziny/
amazis sprawozdania wypłaty problem
amazis problem sprawozdanie