TW w skarbówce a umorzenie NPŚ można tak?

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
stara świeżynka

TW w skarbówce a umorzenie NPŚ można tak?

Post autor: stara świeżynka »

Ustaliłam zwrot NPŚ rodzinnych. Kobieta nie spłaciła świadczeń, dostała UP, potem TW.
I dokladnie dzień po wysłaniu TW do skarbówki przyszła i złożyła wniosek o umorzenie.

Sytuacja rodzinna i dochodowa trudna. Kierownik chce byśmy umorzyli.

Czy w momencie gdy sprawa jest już w skarbówce mogę wycofać TW i umorzyć należności?
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: TW w skarbówce a umorzenie NPŚ można tak?

Post autor: kronos79 »

Jesli wysłanie TW było zasadne, to zrobiłbym dokładnie na odwrót. Czyli umorzyłbym należności i powiadomił o tym fakcie Naczelnika US.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Marlena~

Post autor: Marlena~ »

Po prostu wycofujesz tytuł ze skarbówki.
stara świeżynka

Napisałam w odwrotnej kolejności, ale tak właśnie chciałam zrobić, najpierw umorzyć a potem wycofać TW tylko zastanawiałam się czy jesli decyzja o zwrocie już dawno prawmomocna i sprawa w skarbówce to czy na wniosek o umorzenie złożony dopiero teraz mogę umorzyć.
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kronos79 »

stara świeżynka pisze:Napisałam w odwrotnej kolejności, ale tak właśnie chciałam zrobić, najpierw umorzyć a potem wycofać TW tylko zastanawiałam się czy jesli decyzja o zwrocie już dawno prawmomocna i sprawa w skarbówce to czy na wniosek o umorzenie złożony dopiero teraz mogę umorzyć.
Jeśli zachodzą przesłanki, oczywiście że możesz.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
stara świeżynka

Bardzo dziękuje za wypowiedzi i pomoc.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ