Tytuł prawny - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 01 wrz 2021, 13:07

tko pisze:
01 wrz 2021, 12:59
wyrok jest tytułem prawnym. Wynika to z przepisu art. 365 k.p.c. § 1. Orzeczenie prawomocne wiąże nie tylko strony i sąd, który je wydał, lecz również inne sądy oraz inne organy państwowe i organy administracji publicznej, a w wypadkach w ustawie przewidzianych także inne osoby.
NAdto wynika to z art. 64 k.c. Prawomocne orzeczenie sądu stwierdzające obowiązek danej osoby do złożenia oznaczonego oświadczenia woli, zastępuje to oświadczenie.

Zatem tytułem prawnym jest wyrok.
ja nie kwestionuje wyroku ...tylko tam jest zapis o tymczasowym prawie do korzystania z lokalu a nie wiem czy to tytuł prawny...może tak ale....hmm
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 12 cze 2023, 11:11

Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi.
Czy ktoś jeszcze sie wypowie,
może ma ktoś pomoc prawna w pracy i uda się to potwierdzić.
Dom jest tylko męża.

Pozdrawiam i dziękuję wszystkim bardzo za pomoc.
Agatka1
Praktykant
Od: 29 kwie 2020, 10:25
Zajmuję się: ps

Napisano: 13 cze 2023, 7:42

wyrok jest tytułem prawnym. Wynika to z przepisu art. 365 k.p.c. § 1. Orzeczenie prawomocne wiąże nie tylko strony i sąd, który je wydał, lecz również inne sądy oraz inne organy państwowe i organy administracji publicznej, a w wypadkach w ustawie przewidzianych także inne osoby.
NAdto wynika to z art. 64 k.c. Prawomocne orzeczenie sądu stwierdzające obowiązek danej osoby do złożenia oznaczonego oświadczenia woli, zastępuje to oświadczenie.

Zatem tytułem prawnym jest wyrok.
dokładnie
brodafix
Podinspektor
Od: 26 lip 2016, 8:34
Zajmuję się: DM

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x