Tytuł wykonawczy do US
Tytuł wykonawczy do US
Kobieta nie zwróciła zas.rodz. Wysłałam jej upomnienie, które również nic nie dało. Zrobiłam tytuł wykonawczy do US.Moje pytanie brzmi: czy mam ją poinformować ,że zrobiłam ten tytuł i jakie są tego skutki?
Re: Tytuł wykonawczy do US
Nie, na pewno w upomnieniu była informacja, że jeżeli nie zapłaci w terminie to sprawa zostanie skierowana na drogę postępowania egzekucyjnego, więc nie trzeba jej informować.
- glizda
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/ŚW/VAT/DO/....
- Kontakt:
nie iformujesz, kobietka lekko się zdziwi w natępnych latach jak będzie czekać na zwrot podatku ze skarbówki i dostanie troszkę mniej, bo o sprawie zapomni a skarbówka (zanim odeśle reszte zwrotu o ile coś zostanie albo w ogóle czy coś będzie) wyśle decyzje
- glizda
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/ŚW/VAT/DO/....
- Kontakt:
myślałam, że skarbówka ściaga ze zwrotu podatku podatnika a naszego dłużnika. 3 miesiące temu mieliśmy zwrot ze skarbówki (tytuł wykonawczy - nienależnie pobrane św.rodz.) no i tak pomyślałam, ze to właśnie ze zwrotu ale dwa miesiace i miesiac temu od tej samej osoby (tego samego tyt.wyk.) dostaliśmy znowu zwrot. Okazuje się, że siadł komornik na ........ na coś wartościowego i kase oddaje do skarbówki a skarbówka nam
Oprócz Tytuł wykonawczy do US - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Proszę o pomoc ;-)
Jaki macie wzór wniosku o becik?
becikowe gminne
odsetki
czy przyznać- matka oddała dziecko do adopcji
jak to jest
becik u mnie -matka z Ukrainy
Odsetki przy spłacie np
zamieszkanie a zameldowanie
zwrot zasiłku
zasiłek pielęgnacyjny