Tytuł wykonawczy - nie należnie pobrany zasiłek okresowy - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 30 sie 2016, 10:46

Witam.
Czy ktoś z Was wystawiał juz upomnienia i tytuły wykonawcze z pomocy społecznej? Pani nie wpłaciła nam w wyznaczonym terminie nienależnie pobranych świadczeń z zasiłku okresowego. Prosze o wskazówki
Marzeneria

Napisano: 30 sie 2016, 12:34

A w pomocy społecznej wystawia się tytuły a nie łatwiej rozłożyć na raty a może ta kobitka nie ma kasy.
lidka1

Napisano: 30 sie 2016, 12:56

Osoba została pouczona w decyzji o możliwości rozłożenia na raty czy umorzeniu całości lub części świadczenia. Osoba ta ma źródło stałego utrzymania
Marzeneria

Napisano: 30 sie 2016, 14:47

No i co z tego,ze została pouczona przecież każdą decyzję się tak pisze.
Można kobitkę wezwać lub pojechać do niej i pogadać wiele osób otrzymuje decyzje i nawet jej nie czyta.
A przypadkiem to nie było waszej winy,ze zle sporządzony został wywiad i przyjęte dochody skoro przyznaliście okresowy a teraz chcecie zwrotu.
Widzę ,że bardzo służbowo chcesz podejść do sytuacji.
lidka1

Napisano: 01 wrz 2016, 13:54

Ja wystawiałam upomnienie i tytuł wykonawczy.
Najpierw wysyłałam upomnienie. Odczekałam aż wróci zwrotka i wystawiliśmy tytuł egzekucyjny, który przesłałyśmy do US wraz z pismem przewodnim. Jak taki tytuł zostanie wystawiony, a osoba zgłosi się do Ośrodka o pomoc to należność potrąca się z przyznanej pomocy i informuje Us o potrąceniu. Z tego co wiem to przed wystawieniem tytułu trzeba sprawdzić czy osoba korzysta z pomocy, nasza nie korzystała w tym czasie i dlatego wystawiałyśmy.
aniqa19

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x