Tytuł Wykonawczy - pismo przewodnie, decyzje - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 22 cze 2017, 11:55

Jak robicie TW?
U nas realizuje to OPS. TW wystawia Wójt/burmistrz? Czy w części F - oznaczenie i wniosek wierzyciela wpisuję Wójta - i dane gminy, a w punkcie 5 - nazwa i adres siedziby podmiotu, któremu należy przekazać wyegzekwowaną należność pieniężną - mogę wpisać dane Ośrodka realizującego świadczenie?
A i co oprócz pisma przewodniego (co w nim piszecie?) wysyłacie do urzędu skarbowego? Ile kopii TW? Czy dołączacie wszystkie decyzje i upomnienia? Czy wysyłacie tylko TW?
pytacz
Stażysta
Od: 19 kwie 2017, 13:58
Zajmuję się: początkujący

Napisano: 22 cze 2017, 12:04

czym jest TW?
Diana
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 30 mar 2016, 18:48
Zajmuję się:

Napisano: 22 cze 2017, 12:14

tytuł wykonawczy pewnie
rabarbar
Stażysta
Od: 09 mar 2017, 14:55
Zajmuję się: ŚW/DS

Napisano: 22 cze 2017, 12:18

dane gminy, a w punkcie 5 - nazwa i adres siedziby podmiotu, któremu należy przekazać wyegzekwowaną należność pieniężną - mogę wpisać dane Ośrodka realizującego świadczenie?
nie, wpisujesz wszędzie wójta

A i co oprócz pisma przewodniego (co w nim piszecie?) wysyłacie do urzędu skarbowego? Ile kopii TW? Czy dołączacie wszystkie decyzje i upomnienia? Czy wysyłacie tylko TW?
pisma przewodniego się już nie robi. TW w dwóch egzemplarzach (jedna dla dłużnika). Lepiej dołączyć upomnienie (kopie)
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 22 cze 2017, 12:31

Dzięki serdeczne za podpowiedź, ostatecznie i tak zadecyduje kierownictwo. Mój pierwszy TW i niestety nie wiem jak sie do tego zabrać.

Mówisz, że ksero upomnienia tylko wystarczy bez decyzji?

Tylko u mnie sprawa wygląda tak, że decyzja pierwotna była naliczona w całości, potem klient poprosił o raty, więc mu zmieniliśmy (licząc, że spłaci) no i nie spłacał, upomnienie poszło na tą decyzję o ratach, więc teraz już nie wiem co mam w tym temacie zrobić? Dodam, że TW kazano mi szykować na tą decyzję pierwszą całościową.
POMOCY!!!
pytacz
Stażysta
Od: 19 kwie 2017, 13:58
Zajmuję się: początkujący

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x