Mam pytanie wstrzymałam kobiecie wyplaty bo nie zlozyla wyjasnien odnosnie syt. dochodowej swojego partnera ktory pracuje za granica. Dodatkowo papiery przeslalam do ROPS tam po po 5 miesiacach on i ona napisali oswiadczenia ze nie mieszkaja razem ,ze on placi dobrowolne alimenty i ze nie mieszkaja razem i nie sa ze soba juz od 01.2016 roku . We wniosku go podala i podala tez jego dochody. Twierdza ze kazal pracownik co nie jest prawda. (Rops rozpatrywac bedzie sprawe na jej drugie dziecko-dziecko tego partnera) . Co z tym zrobic. ?
Ona na pierwsze ma wstrzymane caly czas, teraz ROPS przyslala mi papiery kazal uchyli c na drugie ktorego ojciec jest za granica i przy okazji dowiedzialam sie ze owsiadczyli tam pod odpowiedzialnoscia kara ze juz niby 01.2016 nie sa ze soba. Wiem , ze to sciema ale co zrobic.
Pytanie czy jesli wznowie postepowanie i w skaldzie rodziny go nie policze to czy jak przyznam jej prawo do swiadczenia to moge nie przyznac za okres w ktorym ona miala wstrzymane bo olala i nie przyszla do nas