ubezpieczenie zdrowotne - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 21 paź 2014, 15:20

Moi Drodzy, proszę o wskazówki.
Matka napisała wniosek do Burmistrza o ubezpieczenie jej syna, który ma zaburzenia psychiczne. Udało się jej umieścić go w szpitalu psychiatrycznym, chce wystąpić o wywiad do szpitala, a mój szef mówi, ze muszę wydać decyzje odmowną, ponieważ matka nie powinna składać wniosku, tylko albo syn albo szpital.
Ja wiem, ze psychiatryczne leczenie nie wymaga ubezpieczenia, ale tam pojawiaja się inne problemy zdrowotne, które muszą być też leczone, syn jest w samodzielnym gospodarstwie domowym, tu problemu nie ma. Nie rozumiem st. szefa, przecież każdy może zgłosić wniosek o potrzebie wsparcie kogoś innego, jak to rozumiecie?
jemiołka

Napisano: 22 paź 2014, 8:46

Decyzje odmowne wydaje się na podstawie wywiadu a nie samego wniosku.
Wnioski moze składać osoba trzecia, instytucja czy mozna postępowanie wszcząć z urzędu.
Potem tylko potrzebna zgoda osoby której to dotyczy. Jesli syn nie jest ubezwłasnowolnimy piszesz do szpitala prośbę o wywiad, a tam powinna byc dołączona podpisane osw. o poinformowaniu o wszczęciu postępowania i zgoda na wywiad - przez syna
fiołek

Napisano: 22 paź 2014, 10:42

To syn będzie odbiorcą świadczenia i konieczne jest przeprowadzenie z nim wywiadu. Matka może za syna napisać w niosek, ale syn się pod nim podpisuje.
Basia12

Napisano: 22 paź 2014, 10:51

Wniosek o ubezpieczenie zdrowotne składa strona, szpital lub wójt/ burmistrz/ prezydent.I tyle.
abc

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x