ubezpieczenie zdrowotne - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 09 lut 2015, 14:53

Witam
Mój podopieczny trafił do szpitala, jest w stanie śpiączki, nie posiada ubezpieczenia. Szpital wystąpił z wnioskiem o ubezpieczenie dla w/w. Mam pytanie co z wywiadem? kto przeprowadza wywiad środowiskowy? Czy ja jako pracownik w środowisku? (ale petent jest w szpitalu na terenie innej gminy), czy pracownik socj. szpitala? (ale petent jest nieprzytomny w stanie krytycznym..). Co zrobić w takim przypadku? Wywiad jest konieczny do wydania decyzji.
eeeemu

Napisano: 09 lut 2015, 15:08

ale klient mieszkał sam czy z kim?
kasia 777

Napisano: 09 lut 2015, 15:09

ja miałam taki przypadek ale klient mieszkał z matką i z nią przeprowadziłam wywiad
kasia 777

Napisano: 09 lut 2015, 15:14

Mój klient mieszkał z bratem. Czyli wywiad przeprowadzam z jego bratem?
eeeemu

Napisano: 09 lut 2015, 15:16

ja bym tak zrobiła i brat podpisuje wywiad
kasia 777

Napisano: 09 lut 2015, 15:18

Ok. Bardzo dziękuję za pomoc. I wszystkiego dobrego.
eeeemu

Napisano: 10 lut 2015, 12:31

Co za paranoje wypisujecie...?
Petent leży w szpitalu, najpierw sprawdź czy jest w tym szpitalu prac. socj wtedy on robi wywiad. Jeśli nie ma, to zgodnie z rozporządzeniem o wywiadzie środ. wywiad przeprowadza ośrodek na terenie którego znajduje się szpital. Jeśli facet jest nieprzytomny (wywiad jak najbardziej się robi prowizorycznie, bo dane niemożliwe do ustalenia, ewentualnie jakieś info od rodziny bo będąc w szpitalu jest zawsze samodzielnym gosp. domowym) wtedy bez jego podpisu a pisze jedynie ordynator oddziału, że "pacjent nieprzytomny podpis niemożliwy do uzyskania" i stawia swoją pieczątkę.
megi**

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x