uchwała odnośnie biologicznych

~Ollka

Re: uchwała odnośnie biologicznych

Post autor: ~Ollka »

no tak, jeszcze upoważnienie do wydawania decyzji
~dora

Post autor: ~dora »

no a w końcu na jednej decyzji robicie odpłatność obojga rodziców czy wystawiacie 2 decyzje??? dla kazdego osobno?
~Ollka

Post autor: ~Ollka »

ja dla każdego osobno o Wy?
~a

Post autor: ~a »

ja robić będę osobno, ale tam gdzie prowadzą wspólne gosp. dom. to razem jedna decyzję, ale to są przypadki odstępujące.
~a

Zagląda tu ktoś kto nie ma jeszcze uchwały ogłoszonej w dzienniku, a brakuje mu też zapisu że uchwała będzie obowiązywała od 1 stycznia? odezwijcie się:)
~:)

Post autor: ~:) »

my co prawda mamy uchwałę, ale nie ma zapisu że obowiązuje od 01.01.2012 - jednak wydając decyzje będziemy je wydawać w momencie obowiązywania nowej uchwały więc zgodnie z nowymi zapisami
~a

a na jaki okres? konkretnie chodzi mi od kiedy? od 1 kwietnia? wasza uchwała została ogłoszona przed końcem marca? bo jeśli tak to zmienia to postać rzeczy.
~:)

Post autor: ~:) »

Została ogłoszona 26.03.2012 r. Co do okresu na jaki jest wydawana decyzja to teraz nie będziemy podawać ram czasowych w decyzji, po roku będziemy weryfikować i jeśli syt się nie zmieni to decyzja nadal obowiązuje, jeśli syt się zmieni to wtedy zmienimy decyzję
~irena

Post autor: ~irena »

pamiętajcie o jednej podstawowej rzeczy: \"Lex retro non agit !!!\" - prawo nie działa wstecz
~ann

Post autor: ~ann »

~a jesteśmy w tej samej sytuacji też nie mamy ogłoszonej uchwały a potrwa to pewnie dość długo znając nasze wojewódźtwo ale to nasz radca zrobił takie zamieszanie nie zgadzając się na zapis z mocą obowiązującą od 1 stycznia a teraz twierdzi że wszystkim mamy naliczać odpłatność a potem ewentualnie umarzać czyli 2 razy więcej roboty bo planujemy wydać decyzję na okres 3,4 mc tak do czerwca a potem umorzyć im należnośći ponownie wszcząć postępowanie i wydać nowe decyzje w oparciu o uchwałę
ODPOWIEDZ