uchylenie

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
romo

uchylenie

Post autor: romo »

hej..mam pytanie jeśli po dostarczonym zaświadczeniu o zarobkach przekroczy dochód i państwo muszą zwracać za 2 miesiące 500+ jak uchylić decyzję przez zmianę sytuacji rodzinnej czy wogóle przez to się da uchylić czy wprowadzić dochody przez modyfikację danych wniosku i wtedy wszystkie decyzje i uchylić. Może wydać się to banalne pytanie ale teraz tak namieszane jest z tą zmianą sytuacji rodzinnej że nie wiem .Pomóżcie ..dzięki
amm

Re: uchylenie

Post autor: amm »

Ja zawsze uchylałam przez operacje -> decyzja uchylająca, wiem że ostatnio dużo było o tym pisane że trzeba wprowadzić uzysk przez zmianę sytuacji rodzinnej i dopiero uchylić ale czy to wyjdzie decyzja uchylająca nie wiem, wkrótce będę testować.
Na pewno nie możesz wprowadzać dochodów uzyskanych już po wydaniu decyzji przez modyfikację danych wniosku.
ODPOWIEDZ