wniosek bez rozpatrzenia
wniosek bez rozpatrzenia
wezwanie 2x awizowane czyli zostawiam wniosek bez rozpatrzenia, czy jakaś notatka musi być?
Re: wniosek bez rozpatrzenia
My wysyłamy pismo do strony o pozostawieniu wniosku bez rozpatrzenia
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
A czy ktoś robi DECYZJE o pozostawieniu bez rozpatrzenia? Bo mam mocno probloemowa Panią, która nie chce wpisac męza do składu rodziny bo z nim nie mieszka i kierowniczka sie upiera żeby dac jej DECYZJE a nie postanowienie, zeby mogla sie odwolac....
My nie wydajemy decyzji. Wzywamy do uzupełnienia
Wezwanie do usunięcia braków formalnych
Zgodnie z art. 19 ust. 1 ustawy z dnia 11 lutego 2016 r. o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci (Dz.U. z 2016 r. poz. 195) oraz na podstawie upoważnienia Prezydenta Miasta ………… nr ……… z dnia ……………, udzielonego zastępcy dyrektora Ośrodka Pomocy Społecznej w ……………, do prowadzenia postępowania w sprawach świadczenia wychowawczego, a także wydawania w tych sprawach decyzji,
wzywa
Pana/Panią ………, jako osobę wnioskującą o ustalenie prawa do świadczenia wychowawczego, do:
1) uzupełnienia/wypełnienia złożonego dnia ………….. r. wniosku o ustalenie prawa do świadczenia wychowawczego wraz z załącznikami,
2) ………………….
Powyższe należy dokonać osobiście w sekretariacie Ośrodka Pomocy Społecznej w ……… w nieprzekraczalnym terminie 14 dni od daty otrzymania niniejszego wezwania.
Pouczenie
Artykuł 19 ust. 1 ustawy o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci: W przypadku złożenia nieprawidłowo wypełnionego wniosku, podmiot realizujący świadczenie wychowawcze wzywa pisemnie osobę ubiegającą się o świadczenie do poprawienia lub uzupełnienia wniosku w terminie 14 dni od dnia otrzymania wezwania. Niezastosowanie się do wezwania skutkuje pozostawieniem wniosku bez rozpatrzenia.
Niezastosowanie się do wezwania skutkuje pozostawieniem wniosku bez rozpatrzenia.
Wezwanie do usunięcia braków formalnych
Zgodnie z art. 19 ust. 1 ustawy z dnia 11 lutego 2016 r. o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci (Dz.U. z 2016 r. poz. 195) oraz na podstawie upoważnienia Prezydenta Miasta ………… nr ……… z dnia ……………, udzielonego zastępcy dyrektora Ośrodka Pomocy Społecznej w ……………, do prowadzenia postępowania w sprawach świadczenia wychowawczego, a także wydawania w tych sprawach decyzji,
wzywa
Pana/Panią ………, jako osobę wnioskującą o ustalenie prawa do świadczenia wychowawczego, do:
1) uzupełnienia/wypełnienia złożonego dnia ………….. r. wniosku o ustalenie prawa do świadczenia wychowawczego wraz z załącznikami,
2) ………………….
Powyższe należy dokonać osobiście w sekretariacie Ośrodka Pomocy Społecznej w ……… w nieprzekraczalnym terminie 14 dni od daty otrzymania niniejszego wezwania.
Pouczenie
Artykuł 19 ust. 1 ustawy o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci: W przypadku złożenia nieprawidłowo wypełnionego wniosku, podmiot realizujący świadczenie wychowawcze wzywa pisemnie osobę ubiegającą się o świadczenie do poprawienia lub uzupełnienia wniosku w terminie 14 dni od dnia otrzymania wezwania. Niezastosowanie się do wezwania skutkuje pozostawieniem wniosku bez rozpatrzenia.
Niezastosowanie się do wezwania skutkuje pozostawieniem wniosku bez rozpatrzenia.
pozostaw bez rozpatrzenia, miałam też taką sytuację, kobieta nie chciała wpisać męża bo z nim już nie mieszka, mąż miał zakaz zbliżania do niej, oświadczeń też jej nie podpisałby, była w trakcie rozwodu i też chciała abym jej wydała decyzję aby mogła się odwołać, a wcześniej też miała wezwania do uzupełnienia. Odwołała mi się przesłałam do SKO a SKO zarzuciło mi, że trzeba było wniosek pozostawić bez rozpatrzenia. W ostateczności uchylili moją decyzję aby ponownie rozpatrzyć i ta sprawa ciągnie się do dziś, u nas jest zawieszona bo czekamy aż będzie wyrok rozwodowy prawomocny, ale mąż tej Pani jest taki wredny że ciągle się odwołuje.krawkat pisze:A czy ktoś robi DECYZJE o pozostawieniu bez rozpatrzenia? Bo mam mocno probloemowa Panią, która nie chce wpisac męza do składu rodziny bo z nim nie mieszka i kierowniczka sie upiera żeby dac jej DECYZJE a nie postanowienie, zeby mogla sie odwolac....
u mnie wezwania do uzupełnienia nie odebrała, wiem z rozmowy telefonicznej że Pani w ogóle nie mieszka na moim terenie tylko tu ma meldunek, więc awizo wpinam w akta i nic z tym więcej nie robię, tak?
art 44 kpa, przesyłka doręczona właściwie czekasz tyle dni ile dałaś w wezwaniu i wtedy informacje że pozostawiasz bez rozpatrzenia .
Na podstawie art. 41 § 1 i 2 ustawy – Kodeks postępowania administracyjnego w toku postępowania strony oraz ich przedstawiciele i pełnomocnicy mają obowiązek zawiadomić organ administracji publicznej o każdej zmianie swojego adresu. W razie zaniedbania tego obowiązku doręczenie pisma pod dotychczasowy adres ma skutek prawny.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
u mnie wezwanie odebrala, przyszla i napisala "opowiadanie" jak to jej sa potrzebne te pieniadze i zeby jej sprawe potraktowac indywidualnie...Pani kierownik mówi,ze jakas reakcja jej była wiec zeby jej wydac decyzje, zeby sie odwoływała jak cos...
Oprócz wniosek bez rozpatrzenia - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
nienależne
rozłożenie na raty spłaty 500 + i odmowa umorzenia
2 dec przyznające a 1 uchylająca???
UWAGA SPRAWOZDANIE PRZECZYTAJ
HELP - Bubel w decyzji
proszę pomoże ktoś
Terminy
Czy przysługuje 500 + matce samotnej ?
SKO uchylona decyzja o nienależnie pobranym świadczeniu
uchylenie
PILNA SPRAWA Rops Elmer pomóż
Małopolska: Ankieta dla pracowników socjalnych, Ankieta dla