wniosek bez rozpatrzenia

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
kasia7

wniosek bez rozpatrzenia

Post autor: kasia7 »

wezwanie 2x awizowane czyli zostawiam wniosek bez rozpatrzenia, czy jakaś notatka musi być?
Rysia

Re: wniosek bez rozpatrzenia

Post autor: Rysia »

My wysyłamy pismo do strony o pozostawieniu wniosku bez rozpatrzenia
********** :-)

Post autor: ********** :-) »

Dokładnie tak jak my.
krawkat
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: krawkat »

A czy ktoś robi DECYZJE o pozostawieniu bez rozpatrzenia? Bo mam mocno probloemowa Panią, która nie chce wpisac męza do składu rodziny bo z nim nie mieszka i kierowniczka sie upiera żeby dac jej DECYZJE a nie postanowienie, zeby mogla sie odwolac....

My nie wydajemy decyzji. Wzywamy do uzupełnienia

Wezwanie do usunięcia braków formalnych
Zgodnie z art. 19 ust. 1 ustawy z dnia 11 lutego 2016 r. o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci (Dz.U. z 2016 r. poz. 195) oraz na podstawie upoważnienia Prezydenta Miasta ………… nr ……… z dnia ……………, udzielonego zastępcy dyrektora Ośrodka Pomocy Społecznej w ……………, do prowadzenia postępowania w sprawach świadczenia wychowawczego, a także wydawania w tych sprawach decyzji,
wzywa
Pana/Panią ………, jako osobę wnioskującą o ustalenie prawa do świadczenia wychowawczego, do:
1) uzupełnienia/wypełnienia złożonego dnia ………….. r. wniosku o ustalenie prawa do świadczenia wychowawczego wraz z załącznikami,
2) ………………….
Powyższe należy dokonać osobiście w sekretariacie Ośrodka Pomocy Społecznej w ……… w nieprzekraczalnym terminie 14 dni od daty otrzymania niniejszego wezwania.
Pouczenie
Artykuł 19 ust. 1 ustawy o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci: W przypadku złożenia nieprawidłowo wypełnionego wniosku, podmiot realizujący świadczenie wychowawcze wzywa pisemnie osobę ubiegającą się o świadczenie do poprawienia lub uzupełnienia wniosku w terminie 14 dni od dnia otrzymania wezwania. Niezastosowanie się do wezwania skutkuje pozostawieniem wniosku bez rozpatrzenia.
Niezastosowanie się do wezwania skutkuje pozostawieniem wniosku bez rozpatrzenia.
mopesek

Post autor: mopesek »

krawkat pisze:A czy ktoś robi DECYZJE o pozostawieniu bez rozpatrzenia? Bo mam mocno probloemowa Panią, która nie chce wpisac męza do składu rodziny bo z nim nie mieszka i kierowniczka sie upiera żeby dac jej DECYZJE a nie postanowienie, zeby mogla sie odwolac....
pozostaw bez rozpatrzenia, miałam też taką sytuację, kobieta nie chciała wpisać męża bo z nim już nie mieszka, mąż miał zakaz zbliżania do niej, oświadczeń też jej nie podpisałby, była w trakcie rozwodu i też chciała abym jej wydała decyzję aby mogła się odwołać, a wcześniej też miała wezwania do uzupełnienia. Odwołała mi się przesłałam do SKO a SKO zarzuciło mi, że trzeba było wniosek pozostawić bez rozpatrzenia. W ostateczności uchylili moją decyzję aby ponownie rozpatrzyć i ta sprawa ciągnie się do dziś, u nas jest zawieszona bo czekamy aż będzie wyrok rozwodowy prawomocny, ale mąż tej Pani jest taki wredny że ciągle się odwołuje.
kasia7

Post autor: kasia7 »

u mnie wezwania do uzupełnienia nie odebrała, wiem z rozmowy telefonicznej że Pani w ogóle nie mieszka na moim terenie tylko tu ma meldunek, więc awizo wpinam w akta i nic z tym więcej nie robię, tak?
Gość

Post autor: Gość »

art 44 kpa, przesyłka doręczona właściwie czekasz tyle dni ile dałaś w wezwaniu i wtedy informacje że pozostawiasz bez rozpatrzenia .

Na podstawie art. 41 § 1 i 2 ustawy – Kodeks postępowania administracyjnego w toku postępowania strony oraz ich przedstawiciele i pełnomocnicy mają obowiązek zawiadomić organ administracji publicznej o każdej zmianie swojego adresu. W razie zaniedbania tego obowiązku doręczenie pisma pod dotychczasowy adres ma skutek prawny.
krawkat
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: krawkat »

u mnie wezwanie odebrala, przyszla i napisala "opowiadanie" jak to jej sa potrzebne te pieniadze i zeby jej sprawe potraktowac indywidualnie...Pani kierownik mówi,ze jakas reakcja jej była wiec zeby jej wydac decyzje, zeby sie odwoływała jak cos...
ODPOWIEDZ