uchylenie dożywiania - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 08 kwie 2015, 13:30

Pomóżcie!
Rodzina ma przyznane dożywianie dzieci w szkole.
Dziś dostarczyła mi dokumenty potwierdzające że zmienił się dochód na tyle, że nie kwalifikuje się do kontynuacji pomocy. Wszczynam postępowanie, muszę zrobić wywiad i uchylić decyzję. Mam tego typu problem. Dochód zmienił się w miesiącu marcu (waloryzacja dwóch rent). Dziś dopiero dostałem dokumenty od zainteresowanej. Z jaką datą uchylam decyzję, od kiedy wstrzymuję dożywianie, czy są posiłki za które trzeba żądać zwrotu? Wywiad prawdopodobnie zrobię w tym tygodniu.
wondawonda

Napisano: 08 kwie 2015, 14:27

?
wondawonda

Napisano: 08 kwie 2015, 18:12

Uchylenie decyzji, ale z datą przyszłą.Wszczęcie postepowania zrobiłabym na wywiadzie, uchylenie decyzji. O ile pamiętam ze szkolenia, do zwrotu dochodzi się świadczeń pieniężnych.
ala1

Napisano: 08 kwie 2015, 20:49

Tak jak Ala...

na przyszłość... a zwrot zależy od tego czy strona nas poinformowała niezwłocznie czy też nie....

no i od pouczenia...

jeżeli strona otrzymała dochód w marcu a w kwietniu przynosi dokumenty (np. po upływie 20 dni) to nienależnie, przy założeniu że została prawidłowo pouczona...

Jeżeli otrzymała dochód z końcem marca a zjawia się teraz można dyskutować... Ja bym odpuścił..

Nie patrz na dokumenty (kiedy dostałaś) ale sprawdź kiedy strona dowiedziała się o zwiększonym dochodzie...
Rajski
Referent
Od: 11 wrz 2014, 17:01
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x