ukraina - dane o mężu - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 01 kwie 2022, 13:12

chce jeszcze datę urodzenia. Nie wiem czy nie zaznaczyć na dziecku, że ojciec przebywa w zakładzie karnym. Może wtedy bez ojca da radę.
Edit: Przyznaje jak się ustawi na dziecku "ojciec w ZK"
Młodypracownik
Starszy referent
Od: 22 mar 2017, 10:15
Zajmuję się: ŚR/FA/KDR/CP/Dodatki energetyczne

Napisano: 01 kwie 2022, 15:04

Męża powinna wpisać plus oświadczenie. To że system nie przepuszcza osoby bez peselu to zadanie do dostawcy programu czy jak tam żeby usunąć taką walidacja.
Dolorek
Stażysta
Od: 27 mar 2022, 7:30
Zajmuję się: Śr

Napisano: 05 kwie 2022, 11:07

Szarak pisze:
31 mar 2022, 8:09
Jak nie ma PESEL to wpisuje mi numer dokumenty potwierdzający tożsamość np. paszport faceta. Potrzebuję tego aby system mnie dalej puścił i bym mógł pozyskać PESEL. Mamy obowiązek pomimo oświadczeń i tak weryfikować w systemach. Może się okazać, że jednak ma PESEL i pracuje legalnie w Polsce, co należy wtedy wyjaśnić.
Systemy informatyczne nie są źródłem prawa. Mój system nie wymaga takich danych a Twój wymaga. W związku z powyższym w zalezności od humoru informatyka robiącego system, jedna pani dostanie a druga nie?
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 05 kwie 2022, 11:18

Ludek przecież na samym początku wątku podałem przepisy ustawy o świadczeniach rodzinnych i rozporządzenia, że jak nie ma PESEL to numer dokumentu tożsamości. Zwrócenie uwagi, że moje oprogramowanie, z którego korzystam wymaga dokumentu nie jest stwierdzeniem, że jest ono źródłem prawa.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x