umieszczenie w DPS bez zgody pilnie wzór - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 23 lut 2011, 14:09

Witam, jeśli ma ktoś z Was wzór wniosku do Sądu o umieszczenie w DPS bez zgody bądź jakieś cenne wskazówki bardzo proszę o odpowiedz. pozdrawiam
~KASIA

Napisano: 23 lut 2011, 20:52

Nie ma wzoru. musisz napisać porządne uzasadnienie poparte dowodami zaświadczenie lekarskie, notatki służbowe, zeznania świadków itp. powodzenia
~pracownik socjalny

Napisano: 24 lut 2011, 16:33

Czy osoba z rodziny również może złożyć wniosek do sądu opiekuńczego o umieszczenie w dps-ie \"bez zgody\"?
~Ja

Napisano: 26 lut 2011, 10:12

może
~q

Napisano: 07 mar 2011, 19:19

Rodzina nie może złożyc takiego wniosku. Wniosek może złożyć kierownik ośrodka pomocy społecznej bądź dyrektor szpitala psychiatrycznego.
~biedronka

Napisano: 07 mar 2011, 21:54

rodzina może złożyć wniosek o dps i sprawa jest rozpatrywana wiem z doświadczenia . Nawet osoby obce , które np opiekują się osobą starszą i mają w akcie notarialny zapis opieki złżyli wniosek o dps i od razu było postanowienie też mam taki przypadek.
~bog

Napisano: 07 mar 2011, 21:59

Kasia normalnie pisze się pismo , że zwracasz się z prośbą o wydanie postanowienia o umieszczeniu w dps takiej osoby ... następnie opisuje sytuację tej osoby i powód wystąpienia . Opisuje czy ma rodzinę i że nie ma kto się nią opiekować . Wysyłając pamiętaj , że jest opłata 40 zł , którą ośrodek pokrywa aby była sprawa rozpatrzona . Ja wysłałam takich podań dużo i wszystkie miałam pozytywne . Żadnych zaświadczeń od lekarzy nie wysyłałam i nie kazano mi uzupełniać wniosku.
~boga

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x