umieszczenie w zol

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
ODPOWIEDZ
~alicja

umieszczenie w zol

Post autor: ~alicja »

Proszę o podpowiedź..w przypadku gdy osoba wymagająca skierowania do zol nie jest w stanie wyrazić swojej woli, wówczas należy złożyć wniosek do sądu o skierowanie do zol czy o ubezwłasnowolnienie i wyznaczenie opiekuna?
~dd

Re: umieszczenie w zol

Post autor: ~dd »

wniosek do sądu - wydział rodzinny i nieletnich, wydanie postanowienia o umieszczeniu w zol - sąd wskazuje konkretny zol, sprawa o ubezwłasnowolnienie ciągnie się bardzo długo...
~alicja

Post autor: ~alicja »

dziękuję:) załącznikiem do wniosku zapewne musi być opinia lekarza o stanie zdrowia...
~aa

Post autor: ~aa »

sąd umieszcza w dps, a nie w zol
~ruda

Post autor: ~ruda »

sąd wydaje także postanowienie w sprawie umieszczenia w zol -aktualnie jestem w trakcie realizacji takiego postanowienia
~Aga

Post autor: ~Aga »

Osoba z zaburzeniami psychycznymi ma brata, który nie może się nią zaopiekować z uwagi na swoje zdrowie i dużą odległość zamieszkania Czy z wnioskiem do sądu o umieszczenie w zol występuje OPS czy w takim w przypadku rodzina ( brat)
ODPOWIEDZ